ΕΛΛΑΔΑ
ΕΠΕΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ -«ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΙΖΩΝΤΕΣ» ΛΕΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΑΛΑΤΑ [ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ]

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές μετά από πληροφορία για πτώση ιδιωτικού ελικοπτέρου στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Γαλατά και Πόρου.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη εικόνα για την κατάσταση ή τον αριθμό των επιβαινόντων στο ελικόπτερο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο πολιτικό ελικόπτερο που στις 15:40 έπεσε στη θαλάσσια περιοχή νότιας της εισόδου στο λιμάνι του Πόρου επέβαιναν δύο Ρώσοι και ένας Έλληνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ελικόπτερο ήταν τύπου Agusta Α-109 και ανήκει στον επιχειρηματία Κ. Στέγγο ο οποίος το εκμισθώνει για εμπορική χρήση. Το ελικόπτερο το μίσθωσαν δύο Ρώσοι από το Γαλατά για το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

 

Πληροφορίες για 3 επιβαίνοντες

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Γαλατά Κώστα Καραγιάννη που μίλησε στο One ήταν τρεις οι επιβαίνοντες και δεν υπάρχουν επιζώντες.

Πληροφορίες από την περιοχή αναφέρουν ότι στο μοιραίο ελικόπτερο επέβαιναν 3 άτομα: Ο χειριστής και δύο άτομα Ρωσικής καταγωγής. Κατά μια πληροφορία πρόκειται για μια γυναίκα και ένα παιδί.

 

Photo:1

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ελικόπτερο ξεκίνησε από τον Γαλατά με προορισμό το Ελευθέριος Βενιζέλος. Ωστόσο χτύπησε σε καλώδια της ΔΕΗ με αποτέλεσμα ο χειριστής να χάσει τον έλεγχο και το ελικόπτερο να καταλήξει στη θάλασσα.

Photo:2

 

Μπλακ άουτ στον Πόρο

Απόρροια της πρόσκρουσης με τα εναέρια καλώδια της ΔΕΗ που τροφοδοτούν με ρεύμα το νησί, ήταν να προκληθεί μπλακ άουτ στον Πόρο.

Την ώρα αυτή διεξάγονται έρευνες για τυχόν επιζώντες. Στο σημείο σπεύδουν 6 πλωτά του Λιμενικού, κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών, ιδιωτικά μέσα και ένα super puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

 

Δείτε αποκλειστικό βίντεο

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες σε επιφυλακή έχει τεθεί το Κέντρο Υγείας Γαλατά, γιατροί του οποίου μεταβαίνουν στο σημείο της πτώσης του ελικοπτέρου, ενώ σε πλήρη ετοιμότητα είναι και το νοσοκομείο Ναυπλίου.

Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες,  από το σημείο όπου κατέπεσε το ελικόπτερο:

Photo:3

Photo:4

Photo:5

Photo:6

Photo:7

Photo:8

Phtoto:9

 

Στο σημείο έφτασαν ελικόπτερα και δυνάμεις των ΟΥΚ, ενώ αποκλείστηκε η θαλάσσια περιοχή.

 

Photo:10

Photo:11

Photo:12

Πρώην δήμαρχος Πόρου: Εγινε έκρηξη

Τα τελευταία δευτερόλεπτα πριν να πέσει το ελικόπτερο στη θαλάσσια περιοχή του Πόρου, περιέγραψε ο πρώην δήμαρχος του νησιού, Δημήτρης Στρατηγός, μιλώντας στο OPEN TV. «Έγινε μία έκρηξη, τώρα είναι των καλωδίων, είναι του ελικοπτέρου, δεν ξέρουμε. Δεν το είδαμε αυτό, ακούσαμε. Το ελικόπτερο είναι μέσα στη θάλασσα, άνθρωπος δεν έχει βγει ζωντανός. Τώρα, πόσοι ήταν, τι ήταν, ο Θεός κι η ψυχή τους». Ο πρώην δήμαρχος του Πόρου επιβεβαιώνει ότι το ελικόπτερο έπεσε στα καλώδια της ΔΕΗ, επισημαίνοντας πως στο νησί επικρατεί γενικό μπλακ άουτ.

Ακούστε το ηχητικό με τις δηλώσεις του πρώην δημάρχου:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: Iefimerida.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *