ΕΛΛΑΔΑ
ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΥΝ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΤΑ ΑΤΜ ΑΠΟ ΑΚΡΙΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Σε λίγο θα πηγαίνουν οι ακρίτες σε γειτονικές χώρες και για αναλήψεις μετρητών αν συνεχιστεί η πολιτική των τραπεζών που με στόχο δηθεν τη μείωση του λειτουργικού τους κόστους, ενώ εχουν παρει ένα σκασμό λεφτά τα τελευταία μνημονιακά χρόνια, αποδυναμώνουν την ελληνική επαρχία και κυρίως ευαίσθητες ακριτικές περιοχές και νησια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», οι τράπεζες εξετάζουν να πουλήσουν τα λεγόμενα sell off μηχανήματα αυτόματων συναλλαγών που είναι τοποθετημένα -για παράδειγμα- έξω από σούπερ μάρκετ ή σε πολυκαταστήματα και αλλού. Επίσης, δεν αποκλείεται να «εξαφανιστούν» ΑΤΜ σε διάφορα απομακρυσμένα σημεία της Ελλάδας, αλλά όχι σε πολυσύχναστα ή εμπορικά σημεία και μέρη με μεγάλη τουριστική κίνηση.

Αφου γέμισαν όλη τη χώρα με ΑΤΜ τωρα τα αφαιρούν με στόχο να πιέσουν στον περιορισμό της χρήσης μετρητών. Ετσι θα αναγκάζονται όλο και περισσότεροι να καταφεύγουν σε διαδικτυακες συναλλαγές χωρίς την χρήση μετρητών.

Και βέβαια οταν τελειώσουν τα πρώτα σημεία εκκαθάρισης μετά θα προχωρήσουν και σε αλλα με στόχο να παραμένουν ελάχιστα ΑΤΜ, με τεραστιες ουρές που θα διωχνουν τον κόσμο και θα τον αναγκάζουν να χρησιμοποιεί τις κάρτες και το διαδίκτυο για τις συναλλαγές του.

Πηγή: Οroposreoport.blogspot.com

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *