ΔΙΕΘΝΗ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ: «ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ»

Η Άγκυρα θα πρέπει να διατηρήσει μια λεπτή διπλωματική ισορροπία μεταξύ Μόσχας και Κιέβου, ενώ η αύξηση της πίεσης στη Ρωσία θα ήταν άχρηστη, δήλωσε ο επικεφαλής σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Τούρκου προέδρου, Ιμπραήμ Καλίν.

«Η Τουρκία πρέπει να διατηρήσει μια λεπτή διπλωματική ισορροπία μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ώστε να μπορεί να συμβάλει σε ένα πιθανό τέλος του πολέμου μέσω των διαπραγματεύσεων. Ενώ η Άγκυρα επικρίνει την εισβολή της Μόσχας και τις ενέργειές της στο πεδίο της μάχης, θα ήταν άχρηστη μια πιο “τιμωρητική” στάση απέναντι στη Ρωσία», είπε σήμερα (16/5) ο Καλίν, σύμφωνα με το Reuters.

«Είμαστε αντίθετοι σε αυτόν τον πόλεμο από την αρχή. Χρειάζεται κάποιος – ένας αξιόπιστος εταίρος, ένας διαπραγματευτής, ένας συντονιστής – κάποιος που να μπορεί να μιλήσει τόσο με τη ρωσική πλευρά όσο και με την ουκρανική πλευρά. Μπορέσαμε να διατηρήσουμε αυτή τη θέση από την αρχή του πολέμου και νομίζω ότι είναι πραγματικά προς το γενικό συμφέρον να εμμείνουμε όλοι σε μια ισορροπημένη θέση», προσέθεσε.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: Eleftherostypos.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *