ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
ΕΚΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2022: ΞΕΚΙΝΑΜΕ!

Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022 παρουσιάστηκε επίσημα στο ΟΑΚΑ, με μια εκδήλωση που μεταξύ άλλων ανακοινώθηκαν όλες οι ειδικές διαδρομές του αγώνα, στις οποίες περιλαμβάνεται και νυχτερινό πέρασμα από τους Βωξίτες, ενώ η προπώληση εισιτηρίων για την υπερειδική έχει ήδη ξεκινήσει.

Το βράδυ της Δευτέρας 20 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε στο Κεντρικό Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας η εκδήλωση παρουσίασης του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022, το οποίο θα διεξαχθεί στις 8-11 Σεπτεμβρίου.

Η επιλογή της τοποθεσίας μόνο τυχαία δεν ήταν, αφού στον ίδιο χώρο θα φιλοξενηθούν η Τελετή Εκκίνησης και η εναρκτήρια υπερειδική διαδρομή ΕΚΟ Super Special Stage @ Olympic Stadium του 10ου γύρου στο φετινό WRC, την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου.

Οικοδεσπότης της εκδήλωσης ήταν ο Υφυπουργός Αθλητισμού και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, Λευτέρης Αυγενάκης, ενώ εκτεταμένη ήταν η παρουσία στελεχών της Κυβέρνησης, η οποία στηρίζει το εγχείρημα.

Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης.

Από πλευράς της Πολιτείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παρόντες ήταν μεταξύ άλλων ο κ. Φάνης Σπανός, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος, ο κ. Θύμιος Καραΐσκος, Δήμαρχος Λαμιέων, ο κ. Νίκος Σουλιώτης, Δήμαρχος Καρπενησίου και πρόεδρος ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας και ο κ. Δημήτρης Μιχελακάκης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας.

EKO Acropolis Rally 2022 AvgenakisΚατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Αυγενάκης ανέφερε πως  «είναι από τις φορές που ο ιδιωτικός τομέας θέλει να συνεργάζεται με το κράτος. Είναι η φιλοσοφία που πρεσβεύει η Κυβέρνησή μας, που πρεσβεύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου ο ιδιωτικός τομέας επενδύει τα χρήματά του, αισθάνεται ασφάλεια, είναι βέβαιος για την επένδυσή του και συνεργάζεται με το Κράτος αποτελεσματικά και όλο αυτό εν τέλει είναι προς όφελος της ίδιας της κοινωνίας».

Επιπλέον, ο Υφυπουργός Αθλητισμού στάθηκε στη σημασία της συνεργασίας του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα, λέγοντας πως «η συμμετοχή ελληνικών και διεθνών εταιρειών, που επέλεξαν να προβληθούν μέσα από τον αγώνα και να ταυτιστούν με μια σπουδαία, παγκόσμια αθλητική διοργάνωση, προξένησε κύματα ενθουσιασμού σε φίλους του motorsport εντός και εκτός Ελλάδος».

Από την πλευρά των χορηγών, από το βήμα της εκδήλωσης χαιρετισμό απηύθυναν οι κ.κ. Χριστίνα Μηλιαράκη, Διευθύντρια Marketing Εγχώριας Εμπορίας της ΕΚΟ, μέλους του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια, Στέφανος Θεοχαρόπουλος, Γενικός Διευθυντής Τεχνολογίας & Λειτουργιών Ομίλου ΟΤΕ, Μαρία Ηλιοπούλου, Corporate Communications Manager της Toyota Ελλάς, Γιάννης Βασιλάκος, Διευθύνων Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος της Dixon South East Europe (Κωτσόβολος), Θάνος Μαρίνος, Managing Director της Betsson και Βασίλης Αποστολόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών.

EKO Acropolis Rally Stratissino Passali

Έπειτα από τον κύριο Αυγενάκη, το λόγο πήραν για την καθαρά αγωνιστική ανάλυση του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022 η Αλυτάρχης του αγώνα, κ. Ανίτα Πασαλή, η οποία παρουσίασε τις ειδικές διαδρομές και ο δικός μας «Στρατισίνο», που έχει γράψει τη δική του ιστορία ως οδηγός και έδωσε τη δική του σκοπιά, στην ανάλυση της διαδρομής.

Η διοργάνωση της εναρκτήριας Υπερειδικής διαδρομής στο ΟΑΚΑ, σε ασφάλτινη διαδρομή μήκους περίπου 2 χιλιομέτρων, όπου τα πληρώματα θα αγωνίζονται ανά δυάδες, έχει εξάψει το ενδιαφέρον των φίλων του σπορ.

Όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, βούληση της Οργανωτικής Επιτροπής είναι η υπερειδική διαδρομή στο ΟΑΚΑ να αποτελέσει το αποκορύφωμα της χρονιάς για τον ελληνικό αθλητισμό και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ στο σύνολό του.

Η σημαντικότερη είδηση όμως, είναι πως η προπώληση εισιτηρίων, τα οποία θα διατίθενται μέσω της πλατφόρμας viva.gr, έχει ξεκινήσει.

OAKA EKO Acropolis Rally SSS

Σε επίπεδο τιμών, το κόστος θα ξεκινά από 10 ευρώ, ενώ έγινε γνωστό περισσότερα από 40.000 εισιτήρια, θα έχουν μέση τιμή 18,5 ευρώ.

«Φέρνουμε το Ράλλυ των Θεών στην Αθήνα, στο ΟΑΚΑ» δήλωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του αγώνα. «Το διαρκώς αναβαθμιζόμενο Ολυμπιακό Στάδιο θα “αποχωριστεί” για λίγο το γρασίδι για μια ασφάλτινη διαδρομή συνολικού μήκους 2 χιλιομέτρων, και θα ανοίξει τις πύλες του σε κάθε φίλο του σπορ, ανεξαρτήτως φύλου ή ηλικίας, φέρνοντας τη δράση μπροστά από την άνεση των κερκίδων του».

Αξίζει να σημειωθεί, πως στην ανάλυσή του για τον αγώνα, ο κύριος Αυγενάκης ευχαρίστησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση για τη συνεργασία της, ενώ άσκησε κριτική σε ορισμένους Δήμους, χωρίς να τους κατονομάσει, οι οποίοι δε στάθηκαν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

EKO Acropolis Rally OAKA 002

Οι ειδικές διαδρομές το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022

Πέραν της υπερειδικής στο ΟΑΚΑ την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, ακόμη ένα σημαντικό στοιχείο είναι η προσθήκη τεσσάρων νέων ειδικών διαδρομών.

Μετά από την εναρκτήρια ειδική διαδρομή, τα πληρώματα θα κατευθυνθούν στο Λουτράκι. Η πρώτη ημέρα του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις θα συνεχιστεί την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, με 6 ειδικές διαδρομές.

Η αρχή θα γίνει με την ειδική διαδρομή “Λουτράκι” (17,51 χλμ.) και το νέο, για φέτος αφού παλαιότερα έχει ξαναχρησιμοποιηθεί, Χαρβάτι (14,02 χλμ.). Εν συνεχεία θα υπάρξει επανάληψη στο Λουτράκι, προτού τα αυτοκίνητα κατευθυνθούν για το Δήμο Τανάγρας, όπου θα φιλοξενηθεί η εντελώς νέα ειδική διαδρομή “Δάφνη“, μήκους 17,45 χλμ.

Έπειτα, θα ακολουθήσει η ειδική διαδρομή «Λειβαδιά» (21,21 χλμ.), που παλαιότερα ήταν γνωστή ως «Ευαγγελίστρια», στη Βοιωτία, ενώ η πρώτη ημέρα θα ολοκληρωθεί υπό τα φώτα των προβολέων, με νυχτερινό πέρασμα από τους Βωξίτες (22,97 χλμ.).

OAKA Acropolis

Η δεύτερη ημέρα, Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, περιλαμβάνει 3 επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές. Μετά από τον Πύργο (33,2 χλμ.) και το Περιβόλι (17,55 χλμ.), τα πληρώματα θα αγωνιστούν στον Ταρζάν (23,37 χλμ.), με το ίδιο loop να επαναλαμβάνεται το απόγευμα.

Ο επίλογος του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις θα γραφτεί την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου, με δύο περάσματα από την ειδική διαδρομή Ελευθεροχώρι (16,9 χλμ.), που θα αποτελέσει την Power Stage, και ένα πέρασμα από την Ελάτεια-Ρεγκίνι (11,2 χλμ.).

Κατά συνέπεια, το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022 θα περιλαμβάνει 16 ειδικές διαδρομές, συνολικού μήκους 305,86 αγωνιστικών χλμ.

Υπενθυμίζουμε, πως το επίκεντρο του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις θα βρίσκεται στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας (Π.Ε.Λ.), όπου θα στεγάζονται το Αρχηγείο και ο χώρος επισκευών.

EKO Acropolis Rally 2022

Πέραν του καθαρά αγωνιστικού μέρους, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης έγινε αναφορά σε εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν στο πλαίσιό του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022, όπως ενέργειες Οδικής Ασφάλειας, αλλά και η δεύτερη συνεχόμενη διοργάνωση του Τελικού του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ eSports, που, όπως και πέρυσι, θα φιλοξενηθεί στο ΟΑΚΑ.

Επιπλέον, σημαντικό ρόλο στην βέλτιστη διαχείριση του θεατών και όχι μόνο, αναμένεται να διαδραματίσει η παρουσία των εθελοντών, η οποία αναμένεται ακόμη μεγαλύτερη φέτος.

Η προετοιμασία για το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022 έχει μπει στην τελική ευθεία και άπαντες, μετρούν αντίστροφα μέχρι τις 8-11 Σεπτεμβρίου, όταν και θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας, με τη συμμετοχή των κορυφαίων οδηγών ράλλυ στον κόσμο. Μέχρι τότε, υπομονή

Στα συνημμένα αρχεία μπορείτε να δείτε το ωράριο του αγώνα, περισσότερες λεπτομέρειες για το οποίο θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Πηγή: 4troxoi.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *