ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΔΙΠΛΟ ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΗ ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΑ: ΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΤΣΑΠΑ

Στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου προσέφυγαν οι γονείς των αδικοχαμένων νέων στο διπλό φονικό στη Μακρινίτσα, τον Απρίλιο του 2021 και κατέθεσαν αγωγή για αποζημίωση λόγω ψυχικής οδύνης και ηθικής βλάβης.

Οι τραγικοί γονείς, που σε ένα βράδυ, έχασαν και τα δύο τους παιδιά, την 28χρονη Κωνσταντίνα Τσάπα και τον 30χρονο Γιώργο Τσάπα, και είδαν το εγγονάκι τους να μένει ορφανό από μητέρα, ζητούν από τον 32χρονο δράστη της δολοφονίας, που καταδικάστηκε σε δις ισόβια και είναι κρατούμενος στο Ψυχιατρικό Τμήμα των φυλακών Κορυδαλλού, να τους αποζημιώσει, σύμφωνα με τον εκ των συνηγόρων υπεράσπισης Τριαντάφυλλο Εμμανουηλίδη.

Σύμφωνα με το magnesianews.gr, οι γονείς των αδικοχαμένων παιδιών, αιτούνται από το δικαστήριο να επιδικάσει ποσό 200.000 € στον κάθε έναν για την τραγική απώλεια των δύο παιδιών τους, ποσό 5.000 € για τον ξυλοδαρμό του πατέρα από τον στυγερό δολοφόνο μερικές μέρες πριν το διπλό φονικό και 20.000 € για τις σωματικές βλάβες της μητέρας το μοιραίο βράδυ.

Οι γονείς των θυμάτων επιπλέον αιτούνται, να υποχρεωθεί ο σφαγέας να καταβάλει διατροφή στο εγγονάκι τους ποσό 600 € κάθε μήνα για τέσσερα χρόνια, αφού με τις πράξεις φρίκης του στέρησε στο παιδί τον πιο πολύτιμο άνθρωπο στον κόσμο για εκείνο, τη μητέρα του.

Στις 28 Ιουνίου 2022 ο δολοφόνος καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καρδίτσας σε δις ισόβια, κάθειρξη έξι ετών και ποινή φυλάκισης έξι μηνών, έχει ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του δικαστηρίου, η οποία αναμένεται να προσδιοριστεί.

Το χρονικό του άγριου διπλού εγκλήματος

Όπως μεταδίδει το newspaper.gr, στις 5 Απριλίου 2021 η νεαρή γυναίκα κάλεσε λίγο μετά τις 19:30 την Αστυνομία καλώντας σε βοήθεια. «Βοήθεια, σώστε με. Έχει έρθει να μας σκοτώσει. Σπάει την τζαμαρία για να μπει στο σπίτι μας» φώναζε. Απέναντί της βρισκόταν ο σύζυγός της, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, αντιμετωπίζει ψυχιατρικής φύσης προβλήματα και το τελευταίο διάστημα βρίσκονταν σε διάσταση.

Ο αστυνομικός του Α.Τ. Βορείου Πηλίου παίρνει το περιπολικό και κατευθύνεται στη Μακρινίτσα. Φτάνοντας στο καλντερίμι που οδηγεί στο σπίτι, στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, έρχεται τετ α τετ με τον δολοφόνο, που μόλις είχε σκοτώσει τα δύο αδέρφια. Ο νεαρός άνδρας βλέπει το περιπολικό και χάνεται μέσα στα δέντρα, από τα καλντερίμια, με τον αστυνομικό να τον αναζητά. Όμως καταφέρνει και το σκάει μέχρι να συνειδητοποιήσει ο έμπειρος ένστολος τι ακριβώς είχε συμβεί εκεί λίγα λεπτά νωρίτερα.

Στο νοσοκομείο του Βόλου, με τραύματα στο πρόσωπο, μεταφέρθηκε και η 52χρονη πεθερά του δράστη. Μπαίνοντας στο σπίτι ο φερόμενος ως δράστης αντίκρισε τη μητέρα της συζύγου του, την οποία απώθησε με δύναμη και τη χτύπησε με το μαχαίρι, τραυματίζοντάς τη στο πρόσωπο.

Από τα πρώτα κιόλας λεπτά δόθηκε κατεπείγον σήμα προς όλες τις μονάδες και τα περιπολικά της Αστυνομίας, της Τροχαίας, της Ασφάλειας, της ΟΠΚΕ και τις μοτοσυκλέτες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ να χτενίσουν την περιοχή πάνω από τον περιφερειακό δρόμο για τον εντοπισμό του δράστη.

Πηγή: Vradini.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *