ΔΙΕΘΝΗ
ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΖΕΛΕΝΣΚΙ: ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΜΕ ΡΩΣΙΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΕ ΠΟΥΤΙΝ ΠΡΟΕΔΡΟ

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι υπέγραψε την Τρίτη διάταγμα με το οποίο κηρύσσει επισήμως “αδύνατη” την προοπτική οποιασδήποτε συνομιλίας με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, αλλά αφήνει ανοιχτή την πόρτα για συνομιλίες με τη Ρωσία.

Το διάταγμα έρχεται μετά τις δηλώσεις που έκανε ο Ζελένσκι την Παρασκευή, αφού ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε την προσάρτηση τεσσάρων ουκρανικών περιοχών (Ντονέτσκ, Λουγκάνσκ, Χερσώνα, Ζαπορίζια).

“Αυτός (ο Πούτιν) δεν ξέρει τι είναι αξιοπρέπεια και τιμιότητα. Ως εκ τούτου, είμαστε έτοιμοι για διάλογο με τη Ρωσία, αλλά με έναν άλλο πρόεδρο”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ζελένσκι την Παρασκευή, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Στο μέτωπο, οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν διασπάσει τις ρωσικές άμυνες στο νότιο τμήμα της χώρας και έχουν επεκτείνει μια ταχεία αντεπίθεση στα ανατολικά, ανακαταλαμβάνοντας εδάφη σε περιοχές που έχουν προσαρτηθεί από τη Ρωσία, η οποία εισέβαλε στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο.

Ο Πούτιν, ο οποίος κλείνει τα 70 του χρόνια αυτή την εβδομάδα, κυριαρχεί στο πολιτικό τοπίο της Ρωσίας για περισσότερες από δύο δεκαετίες και μπορεί να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία άλλες δύο φορές βάσει των συνταγματικών μεταρρυθμίσεων που έχει περάσει, παραμένοντας ενδεχομένως στην εξουσία μέχρι το 2036.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: Capital.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *