ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΩΤΡHΣΕΙΣ ΚΑΙ EΡΕΥΝΕΣ ΑΝΟΙΧΤA ΤΗΣ ΚYΠΡΟΥ ΠΡΟΑΝΑΓΓEΛΛΕΙ Ο ΤΣΑΒΟYΣΟΓΛΟΥ

Επανέρχεται στις προκλητικές δηλώσεις ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος προαναγγέλλει σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις στα ανοιχτά της Κύπρου. Ο ίδιος διευκρινίζει πως τα γεωτρύπανα της Τουρκίας βρίσκονται στη Μαύρη Θάλασσα, αλλά τονίζει ότι αν χρειαστεί, θα κατέβουν στην Ανατολική Μεσόγειο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το skai.gr, ο Τσαβούσογλου απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά τη συνέντευξή του στο CNN Turk, αποκάλυψε πως η Τουρκία θα προχωρήσει άμεσα, εντός του Νοεμβρίου, σε σεισμικές έρευνες ενώ ενδέχεται να «επιστρατεύσει» και γεωτρύπανο. Ξεκαθάρισε βέβαια πως τα γεωτρύπανα της Τουρκίας βρίσκονται στη Μαύρη Θάλασσα, ωστόσο αν χρειαστεί θα κατέβουν στην Ανατολική Μεσόγειο.

 

«Εγρήγορση στην αποτροπή σκαφών»

Ο τούρκος ΥΠΕΞ, δήλωσε αναλυτικά τα εξής: «Πρώτα θα πραγματοποιήσουμε σεισμικές έρευνες. Η Ελληνοκυπριακή πλευρά έχει ανακοινώσει ότι θα ξεκινήσει γεωτρήσεις τον Νοέμβριο, για παράδειγμα.

Όπως γνωρίζετε, είχαμε ιδιαίτερη εγρήγορση στις προσπάθειές μας να αποτρέψουμε την είσοδο οποιουδήποτε σκάφους σε περιοχές για τις οποίες μας είχε ‘χορηγηθεί άδεια’ από το ψευδοκράτος και συνεχίσαμε να εκτελούμε τις επιχειρήσεις μας στην περιοχή».

Σημειώνεται ότι το ζήτημα με τους δέκα πρεσβευτές που έβαλε στο «στόχαστρο» ο Ερντογάν λόγω της υπόθεσης Καβαλά, δεν φαίνεται να έχει λήξει. Οι δέκα πρεσβευτές δεν προσκλήθηκαν σε εκδήλωση στο προεδρικό μέγαρο για την εθνική γιορτή της Τουρκίας, με την κίνηση να δείχνει ότι ο τούρκος πρόεδρος τηρεί ακόμα σκληρή στάση απέναντί τους.

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021, 19:25

 

 

 

Πηγή: Liberal.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *