ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛIΑ: MAΧΗ ΓΙΑ ΤΡIΤΟ 24ΩΡΟ ΠΡΟΚΕΙΜEΝΟΥ ΝΑ ΤΕΘΕI ΥΠO EΛΕΓΧΟ Η ΦΩΤΙA ΣΤΟ ΣΕΝ ΤΡΟΠE

Γάλλοι πυροσβέστες έδωσαν μάχη στη διάρκεια της νύκτας για να περιορίσουν την πυρκαγιά στους λόφους πίσω από το παραλιακό θέρετρο Σεν-Τροπέ, δήλωσαν σήμερα τοπικός κυβερνητικός αξιωματούχος που είναι αρμόδιος για την περιφέρεια.

Ο τοπικός κυβερνητικός αξιωματούχος, ο οποίος είναι αρμόδιος για τη νότια περιφέρεια του Βαρ, όπου ξέσπασε η πυρκαγιά ξημερώματα της Δευτέρας, δήλωσε πως η φωτιά δεν είχε ακόμη τεθεί υπό έλεγχο τις πρώτες πρωινέςώρες σήμερα.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν μετέβη στον τόπο των επιχειρήσεων από τη θερινή κατοικία του, που βρίσκεται σε κοντινή περιοχή, για να ευχαριστήσει τους πυροσβέστες για τις προσπάθειές τους.

Απομάκρυνση χιλιάδων πολιτών στο Σεν Τροπέ

Οι περιφερειακές αρχές επιβεβαίωσαν την εκκένωση πολλών κοινοτήτων στην ενδοχώρα του Σεν Τροπέ και πολλών κάμπινγκ και ζήτησαν περιορισμό της κυκλοφορίας γύρω από τον κόλπο του Σεν Τροπέ για να μην παρεμποδίζεται το έργο των πυροσβεστών.

Η πυρκαγιά είναι μία από τις σοβαρότερες του φετινού καλοκαιριού στην περιοχή της Μεσογείου, όπου δασικές πυρκαγιές έχουν καταστρέψει μεγάλες εκτάσεις τις τελευταίες εβδομάδες στην Ιταλία, την Ελλάδα, την Ισπανία, την Τουρκία, την Αλγερία και το Μαρόκο.

Photo: AP Photo
Πηγή:Cnn.gr

 

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *