ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΩΜΙΚΟ ΚΑΙ ΥΠΟΥΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ – Ο ΧΟΙΤ ΜΠΡΑΪΑΝ ΓΙ ΚΑΝΕΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ

Η εφημερίδα “Δημοκρατία” σε δημοσίευμά της τη Δευτέρα κατηγορεί τον Αμερικανό διπλωμάτη Χόιτ Μπράιαν Γι ότι κάνει “Παιχνίδια εν αγνοία του Τραμπ” στο Σκοπιανό και ότι προωθεί την σκοπιανή ατζέντα εις βάρος των κοινών συμφερόντων ΗΠΑ και Ελλάδας στα Βαλκάνια.

Έντονες συζητήσεις έχει προκαλέσει εντός και εκτός Ελλάδας η αποκάλυψη της «Κυριακάτικης δημοκρατίας» για τον ύποπτο και έντονα ανθελληνικό ρόλο που έχει αναλάβει γύρω από το Σκοπιανό ο Χόιτ Μπράιαν Γι, ο οποίος βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Ελλάδα και είχε συναντήσεις με τους κ. Καμμένο, Μητσοτάκη, Τζιτζικώστα και τον μητροπολίτη Άνθιμο, διαβάζουμε στο δημοσίευμα της αθηναϊκής εφημερίδας.

Πρώην γενικός πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη (2006 – 2009) και νυν αναπληρωτής βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας, ο Αμερικανός διπλωμάτης φαίνεται πως έχει αναλάβει να προωθήσει τη σκοπιανή ατζέντα, μεθοδεύοντας λύση για το όνομα και την ένταξη της γειτονικής χώρας στους ευρωατλαντικούς θεσμούς.

Την ίδια ώρα, συνεχίζει η “Δημοκρατία”, τα Σκόπια έστειλαν στο NATO και στην Ευρωπαϊκή Ένωση έγγραφα με τα οποία ζητούν επί της ουσίας την ένταξή τους στη Συμμαχία, χωρίς να κάνουν καμία απολύτως αναφορά στο ονοματολογικό.

Εν ολίγοις, τονίζει η εφημερίδα, θέλουν ένταξη με την προσωρινή ονομασία FYR0M και χωρίς διαπραγματεύσεις.

Πρόκειται για ένα ύπουλο και υπόγειο παιχνίδι σε βάρος της Ελλάδας. Κι αυτό γιατί από τη μία η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ δηλώνει δήθεν έτοιμη να κάνει παραχωρήσεις, προκειμένου να κλείσει ένας κύκλος αντιπαράθεσης, που κρατά ενεργό το ελληνικό «βέτο», ενώ από την άλλη, κινούμενη στη λογική της κουτοπονηριάς και της απατεωνιάς, επιχειρεί πισώπλατη μαχαιριά στην Ελλάδα, προσεγγίζοντας μονομερώς τη διοίκηση της Συμμαχίας και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Ρίξτε νερό στο κρασί σας για το όνομα των Σκοπίων» ήταν το μήνυμα που μετέφερε ο Χόιτ Μπράιαν Γι στους συνομιλητές του.

«Δεν μπορεί να μας ζητάς για να ευνοηθούν 1.000.000 Σλάβοι να αδικηθούν 11.000.000 Έλληνες» απάντησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, επισημαίνοντας μάλιστα ότι βρισκόμαστε σε μία περίοδο που το φιλοαμερικανικό πνεύμα στην Ελλάδα είναι για πρώτη φορά σε άνοδο.

Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα: Εκφράζει ο εν λόγω διπλωμάτης με τις κινήσεις του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και την ηγεσία των ΗΠΑ;

Ποια ακριβώς συμφέροντα εξυπηρετεί; Και η προτίθεται να κάνει η ελληνική πλευρά για να βάλει φρένο στα ύπουλα παιχνίδια του;

m.tribune.gr

Related Post