ΕΛΛΑΔΑ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΠEΤΑΞΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚH ΣΗΜΑIΑ ΣΤΟ ΧΩΜΑ ΚΑΙ ΑΝEΒΑΣΑΝ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚH (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Toυ Γιώργου Λαμπράκη*

Μια θρασύτατη πρόκληση ανακάλυψε και …αποκατέστησε άμεσα μια ομάδα Χανιωτών, στην περιοχή του Σταυρού και συγκεκριμένα σε ένα ύψωμα όπου δέσποζε ο ιστός με την ελληνική σημαία.

Και λέμε δέσποζε, γιατί σήμερα ανακάλυψαν έκπληκτοι πως η ελληνική σημαία είχε αντικατασταθεί από μία …γερμανική, όπως αποκαλύπτει σήμερα με φωτογραφικά ντοκουμέντα.

 

IMG 3f4dfbff4375a5c810599dd7064469e4 V

 

Την έκπληξη διαδέχθηκε γρήγορα η οργή, όταν πλησιάζοντας στο σημείο διαπίστωσαν πως η ελληνική σημαία που κυμάτιζε στο ιστό, είχε πεταχτεί στα βράχια και πάνω της οι «άγνωστοι» δράστες είχαν βάλει πέτρες… Άμεσα η σημαία ανέβηκε και πάλι στο ιστό της.

 

IMG 84c5ac8add7db9dd07382095bdf03930 V

 

Το «ποιοι» και το «γιατί» ευθύνονται γι αυτή την άνανδρη πράξη δεν είμαστε σε θέση να το γνωρίζουμε, άλλωστε αυτό είναι αρμοδιότητα άλλων να το διερευνήσουν. Όπως και να απαντήσουν στο εύλογο ερώτημα, πως σε μια περιοχή με έντονη στρατιωτική παρουσία, μπορεί κάποιος ανενόχλητος και με περισσή ευκολία να …ανεβοκατεβάζει σημαίες;

Αν – για παράδειγμα – η «πρωτοβουλία» ανήκει σε Γερμανούς που υπηρετούν στο Πεδίο Βολής Κρήτης και οι οποίοι ενοικιάζουν κατοικίες στην ευρύτερη περιοχή, ή αν ευθύνονται τίποτα “τυχαίοι νεαροί περαστικοί που λίγο πριν φύγουν από την Κρήτη έκαναν την …πλάκα τους”, υπάρχουν αρμόδιες υπηρεσίες που οφείλουν να το μάθουν και να μας ενημερώσουν.

 

IMG dc14a6ef6d582ce4630830cbd8447f91 V

 

Μία σημείωση, με την ευκαιρία: Μήπως να το ξανασκεφθούν όσοι επιδιώκουν να υποβαθμίσουν (ή και να εξαφανίσουν ακόμα) την Εθνοφυλακή; Οι πολίτες, πρέπει να είναι πάντα έτοιμοι (και σωστά εκπαιδευμένοι) να προστατέψουν την τιμή και την αξιοπρέπεια του λαού μας. Σε κάθε πρόκληση, σε κάθε αμφισβήτηση. Και κυρίως, όταν αυτό γίνεται στην περιοχή όπου μεγάλωσες, όπου δραστηριοποιείσαι, την γνωρίζεις σαν τη παλάμη σου και που μεγαλώνεις τώρα τα παιδιά σου. Εκεί όπου το “μαυροκόκκινο” χτυπάει στο μάτι, που έχει συνηθίσει στο “μπλε”.

Όπως έγινε σήμερα στην κρητική μαδάρα από μια ομάδα Χανιώτών που με τις οικογένειές τους είχαν βγει για ένα περίπατο. Στα ίδια ματωμένα χώματα, όπου σε λίγες ημέρες θα συμπληρωθούν 78 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης.

Έχει κι αυτό τη σημασία του…

Photo: Μια θρασύτατη πρόκληση ανακάλυψε και …αποκατέστησε άμεσα μια ομάδα Χανιωτών, στην περιοχή του Σταυρού και συγκεκριμένα σε ένα ύψωμα όπου δέσποζε ο ιστός με την ελληνική σημαία.

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: Defenceline.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *