ΚΥΠΡΟΣ
ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΠΑΤΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΘΗΚΕ ΩΣ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΠΑΞΕ 53.357 ΕΥΡΩ

Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε από 35χρονο κάτοικο Λεμεσού, τον Νοέμβριο του 2021 γνώρισε στο διαδίκτυο μια γυναίκα, η οποία του συστήθηκε ως πρώην Πρωθυπουργός τρίτης χώρας.

Κατά την μεταξύ τους ηλεκτρονική αλληλογραφία, η γυναίκα φέρεται να του ανέφερε ότι οι τραπεζικοί της λογαριασμοί ήταν κλειδωμένοι και ζητήθηκε η βοήθεια του ώστε να μπορέσει να του αποστείλει με πακέτο χρηματικό ποσό ύψους 50.0000 αγγλικών λιρών για να της τα φυλάξει και να της αποστέλλει μέρος του ποσού όταν αυτή του το ζητά, με αντάλλαγμα ο 35χρονος να έπαιρνε προμήθεια ύψους 2.000 αγγλικών λιρών.

Ο παραπονούμενος, μετά από διάφορες προφάσεις της άγνωστης γυναίκας, για δήθεν έξοδα τελωνείου και άλλα, πείστηκε και προέβη στην κατάθεση σε διάφορους τραπεζικούς λογαριασμούς που του δόθηκαν, διαφόρων χρηματικών ποσών, συνολικού ύψους 53.357 ευρώ.

Όπως ανέφερε ο 35χρονος, η τελευταία αποστολή χρημάτων έγινε στις 7/7/2022 για δήθεν έκδοση εισιτηρίων της άγνωστης γυναίκας ώστε να μεταβεί σε χώρα του εξωτερικού για να διευθετήσει το ζήτημα με τους τραπεζικούς της λογαριασμούς. Ο ίδιος φέρεται να αντιλήφθηκε ότι έπεσε θύμα απάτης, όταν ενημερώθηκε από τρίτο πρόσωπο ότι δήθεν η εν λόγω γυναίκα συνελήφθη από την Interpol και του ζητήθηκε πρόσθετο χρηματικό ποσό για να αφεθεί ελεύθερη.

Ως εκ τούτου, το κοινό καλείται ξανά να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να μην εμπιστεύεται αγνώστους και ιδιαίτερα να προβαίνει σε εμβάσματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς προσώπων τα οποία δεν γνωρίζει.

Το ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζει τις εξετάσεις.

Πηγή: Νewsbomb.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *