ΑΠΟΨΕΙΣ
ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ-ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΟΛΑ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΙ

Toυ Μιχάλη Ιγνατίου

Στα Σκόπια διεξάγεται όλο το προηγούμενο διάστημα ένα παζάρι. Ένα απαράδεκτο παζάρι. Στην πραγματικότητα είναι μία αγοραπωλησία.

 

Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, γνωστός και ως «υπηρέτης» του Τζόρτζ Σόρος, αγοράζει ψήφους βουλευτών για να περάσει από το Σκοπιανό Κοινοβούλιο τη Συμφωνία των Πρεσπών. Μία συμφωνία που προκαλεί έντονες αντιδράσεις και στις δύο χώρες. Εάν αυτό το κείμενο περνούσε από δημοψήφισμα στην Ελλάδα, θα είχε απορριφθεί με συνοπτικές διαδικασίες από την συντριπτική πλειοψηφία του λαού. Ούτε στα Σκόπια υποστηρίχθηκε από τους πολίτες.

Παρ’ όλα αυτά, ο κ. Ζάεφ πήγε το θέμα στο Κοινοβούλιο, όπου βρήκε τους οκτώ αποστάτες που του έδωσαν την πρώτη πλειοψηφία. Οι καταγγελίες γι’ αυτούς τους οκτώ είναι απερίγραπτες. Είναι κοινό μυστικό ότι εκβιάστηκαν με άθλιο τρόπο.

Και δεν στέκομαι στα όσα υποστήριξε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, που και αυτό έχει τους λόγους του να κατηγορεί τον Σκοπιανό πρωθυπουργό, επειδή παραδίδει τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ και τους Αμερικανούς. Αλλά, πρόκειται για πολιτικούς, που έχουν προβλήματα με το νόμο, και τα οποία (προβλήματα) σταμάτησαν να είναι πονοκέφαλοι. Καθάρισε το πολιτικό σύστημα της χώρας και τους έσωσε. Και ψήφισαν υπό καθεστώς απειλών και εκβιασμών.

Πρόκειται για μία φρικτή κατάσταση και για παραβίαση των όρων της Δημοκρατίας. Είναι μία κλασική περίπτωση αποστασίας, και είναι να απορεί κανείς που οι Ευρωπαίοι, οι οποίοι σκίζονται και φωνάζουν όταν άλλες χώρες παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, σιωπούν στην περίπτωση του Ζάεφ και των Σκοπίων.

Στο παραπάνω πλαίσιο, αποτελούν πρόκληση και ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις ξένων χωρών, επισκέψεις όπως αυτή της Καγκελαρίου Μέρκελ. Διότι ήρθε στην Ελλάδα για ένα σκοπό. Να παρέμβει στο ελληνικό πολιτικό σύστημα και να εξασφαλίσει την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. Είναι ωμή παραβίαση των κανόνων της Δημοκρατίας αυτό που κάνει. Και θα έπρεπε να μην ένιωθε άνετα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας που στεκόταν δίπλα της, ακούγοντας τις δηλώσεις της. Ήταν άνετος, όμως, και αυτό είναι ανησυχητικό. Διότι καλύπτει και αυτός με τον τρόπο του τις αθλιότητες που συμβαίνουν στα Σκόπια.

Χθες, ο κ. Ζάεφ δεν κατάφερε να συμπληρώσει το μαγικό αριθμό των 80 βουλευτών. Όμως έναν κλείνει, άλλο χάνει. Διότι προφανώς οι παρεμβάσεις άλλων, που επιθυμούν την ακύρωση της συμφωνίας, είναι πιο ισχυρές. Ακούστηκαν φωνές χθες και για παρέμβαση και των Αμερικανών. Ένας βουλευτής ισχυρίστηκε ότι πήγε στο Κοινοβούλιο και ο σταθμάρχης της CIA

Στα Βαλκάνια διεξάγεται ακόμα και τώρα ένας ψυχρός πόλεμος μεταξύ της Ουάσιγκτον και της Ρωσίας. Η στρατηγική σημασία της ευρύτερης περιοχής μας είναι μεγάλη. Οπότε χρησιμοποιούνται όλα τα μέσα για να νικήσουν. Τον νικητή αυτού του ψυχρού πολέμου θα τον πληροφορηθούμε σύντομα…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Σημ, Το άρθρο εκφράζει προσωπικές απόψεις και εκτίμησεις)

Πηγή: Hellasjournal.com

 

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *