ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
ΑΝΑΣΤΑΣΗ Η LANCIA DELTA INTEGRALE ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ

Μετά από σχεδόν 30 χρόνια απουσίας, ατέρμονης προσμονής και μιας θλιβερής συρρίκνωσης για την Lancia, όλα δείχνουν πως η αξέχαστη Delta θα πραγματοποιήσει το πολυαναμενόμενο, μεγαλειώδες comeback!

Όπως η Futurista, έτσι και η Evoluzione GT είναι μια ιδιοκατασκευασμένη πρόταση. Όχι ότι μας ενοχλεί, βέβαια, ειδικά με την εμφάνιση που παρουσιάζει το αυτοκίνητο στις ψηφιακές απεικονίσεις. Η Evoluzione GT αποτελεί προϊόν σύμπραξης της RAV Αerospace (ιταλική εταιρία αεροναυπηγικής) και της NCMEC, μιας επιχείρησης κατασκευής πάνελ και αμαξωμάτων από το Μονκαλιέρι. Το αμάξωμα της -χάριν ευκολίας και απόλαυσης- νέας Delta θα αποτελείται από συνθετικά υλικά, με το ανθρακόνημα να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο.

Η σχεδίαση έχει γίνει με ιδιαίτερη προσοχή και σεβασμό προς το παρελθόν του μοντέλου, με τα χαρακτηριστικά φουσκώματα στα φτερά, το μοτίβο των ζαντών αλουμινίου, τη μάσκα και τα διπλά φανάρια να αναβιώνουν με τεράστια επιτυχία την Integrale. Κάτι που θα κάνει ακόμα περισσότερο η ουσία, κάτω από το εντυπωσιακό και νοσταλγικό αμάξωμα.

Κινητήρας και μετάδοση έχουν ανατεθεί στην Politecnica Racing, έναν κατασκευαστή σασί και κινητήρων για μονοθέσια. Σύμφωνα με το Motorionline.it, η Evoluzione GT θα εφοδιάζεται με έναν 2λιτρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα, απόδοσης τουλάχιστον 300 ίππων και 500 Nm ροπής, συνδυαζόμενο φυσικά με σύστημα τετρακίνησης! Για να αποφευχθούν παρεξηγήσεις, μιλάμε για ένα εντελώς ανεξάρτητο project. Ουδεμία σχέση με την συγχώνευση PSA-FCA, ή κάποια υπάρχουσα πλατφόρμα.

Όπως είναι λογικό, καθότι πρόκειται για εγχείρημα εκ του μηδενός και με χρήση εξεζητημένων λύσεων, το τελικό προϊόν θα είναι πανάκριβο (στα πρότυπα της αντίστοιχης Stratos) και θα στοχεύει στους αναλόγου οικονομικού βεληνεκούς συλλέκτες. Ακόμα και έτσι, όμως, δεν θα μπορούσαμε παρά να είμαστε ευτυχείς για την επιστροφή -έστω σε απλησίαστη και μεταποιημένη μορφή (τρίθυρη μορφή η κυριότερη διαφορά)- ενός εκ των θρυλικότερων αυτοκινήτων που έχουν κυλήσει τους τροχούς στον πλανήτη. Το περιμένουμε εντός του 2020, λογικά προς τα τέλη του καθώς η εξέλιξη έχει ξεκινήσει από το 2016, ως ιδέα.

Πηγή: Autogreeknews.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *