«Η ελληνική κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στη Συμφωνία των Πρεσπών», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές – Κουβέντα για την πρόταση να δημιουργηθούν μόνιμες στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ σε Βόλο, Λάρισα και Αλεξανδρούπολη
Αδειάζει, αλλά με το «γάντι» το Μέγαρο Μαξίμου τον Πάνο Καμμένο για τα περί εναλλακτικού σχεδίου της Συμφωνίας των Πρεσπών. Κυβερνητικές πηγές, επεσήμαναν
Οι εν λόγω δηλώσεις του κυβερνητικού εταίρου προκάλεσαν δυσφορία καθότι έγιναν σε μία κρίσιμη συγκυρία για την τύχη της Συμφωνίας, με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ καταβάλει προσπάθειες για επικύρωσή της στη Βουλή. Τα περί εναλλακτικών σχεδίων, λοιπόν, αποδυναμώνει την την ουσία της συμφωνίας, ειδικά σε αυτή τη χρονική συγκυρία.
Σχετικά με τις προτάσεις του Πάνου Καμμένου, ο Γιώργος Κατραγούγκαλος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ανέφερε: «Μέχρι στιγμής οι προτάσεις του κ. Καμμένου δεν έχουν τεθεί στο υπουργικό συμβούλιο και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αποτελέσουν εναλλακτικό σχέδιο της συμφωνίας των Πρεσπών».
Την ίδια ώρα το πρωθυπουργικό γραφείο δεν έχει σχολιάσει ακόμα την πρόταση του υπουργού Άμυνας για βάσεις των ΗΠΑ σε Βόλο, Λάρισα και Αλεξανδρούπολη.
Πηγή:Protothema.gr
















Leave a comment