ΔΙΕΘΝΗ
ΧΑΟΣ ΣΤΟ ΙΡΑΝ: ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΓΙΑΤΟΛΑΧ ΧΟΜΕΪΝΙ – ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

Στις φλόγες τυλίγεται το πατρογονικό σπίτι στο Ιράν του εκλιπόντος ιδρυτή της Ισλαμικής Δημοκρατίας αγιατολάχ Χομεϊνί σε βίντεο το οποίο έχει κυκλοφορήσει ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ακτιβιστές λένε ότι πυρπολήθηκε από διαδηλωτές, ωστόσο το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, ωστόσο, διέψευσε ότι το σπίτι του Χομεϊνί πυρπολήθηκε αντιτείνοντας ότι ένας μικρός αριθμός ανθρώπων είχε συγκεντρωθεί έξω από αυτό.

Τα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν δεκάδες ανθρώπους να ζητωκραυγάζουν, ενώ διακρίνεται ένα σπίτι να καίγεται.

Το Reuters δεν μπόρεσε να διακριβώσει με ανεξάρτητο τρόπο πότε γυρίστηκαν τα βίντεο παρά μόνο την τοποθεσία.

Το ακτιβιστικό δίκτυο 1500Tasvir ανέφερε ότι το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στη γενέτειρα του Χομεϊνί, την Χομέιν, που βρίσκεται νότια της πρωτεύουσας Τεχεράνης.

Σύμφωνα με τις αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το σπίτι έχει μετατραπεί σε μουσείο.

«Η πληροφορία είναι ψευδής. Οι πόρτες του σπιτιού του εκλιπόντος ιδρυτή της μεγάλης επανάστασης είναι ανοιχτές για το κοινό», προσθέτει το τηλεγράφημα του Tasnim.

Ο Χομεϊνί πέθανε το 1989.

Διαδηλώσεις διαμαρτυρίας σε εθνικό επίπεδο έχουν εξαπλωθεί στο Ιράν από τις 16 Σεπτεμβρίου, έπειτα από τον θάνατο της νεαρής Ιρανής, κουρδικής καταγωγής, Μαχσά Αμινί, κατά την κράτησή της από την αστυνομία ηθών επειδή δεν φορούσε σωστά το χιτζάμπ της.

Photo: Εικόνες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου δείχνουν το σπίτι του αγιατολάχ Χομεϊνί να έχει παραδοθεί στις φλόγεςScreen grab / facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: Cnn.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *