ΔΙΕΘΝΗ
ΤΡΟΜΟ-ΛΙΣΤΑ ΜΕ 173 ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΟΥ ISIS ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ Η INTERPOL

Μια λίστα με 173 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, που πιθανώς να έχουν εκπαιδευτεί ειδικά για να σκορπίσουν το θάνατο στην Ευρώπη, δημιούργησε η Interpol. 

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «The Guardian», η εν λόγω λίστα διαμοιράστηκε στις από την μεγαλύτερη αστυνομική οργάνωση του κόσμου στις 27 Μαΐου. Ο κατάλογος αυτός καταρτίστηκε από την Interpol όταν έφτασαν στα χέρια της πληροφορίες και έγγραφα που εντοπίστηκαν στα κρησφύγετα της τρομοκρατικής οργάνωσης. 

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η λίστα εκτός από τα ονόματα των τρομοκρατών εμφανίζει και σημαντικές πληροφορίες για αυτούς – όπως για παράδειγμα η χρονολογία  που στρατολογήθηκαν, τα ονόματα γονέων αλλά και φωτογραφίες τους. 

«Έχουν εκπαιδευτεί για να κατασκευάζουν και να τοποθετούν στρατηγικά εκρηκτικούς μηχανισμούς με στόχο να προκαλέσουν θανάτους και σοβαρούς τραυματισμούς» αναφέρει χαρακτηριστικά η βρετανική εφημερίδα, και συνεχίζει: «Θεωρούν ότι οι άνθρωποι αυτοί μπορούν να ταξιδέψουν διεθνώς, να συμμετάσχουν σε τρομοκρατικές ενέργειες».  

Οι πληροφορίες συγκεντρώθηκαν από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, παραδόθηκαν στο FBI και στη συνέχεια έφτασαν στα χέρια των αξιωματικών της Interpol για να διαμοιραστούν και στον υπόλοιπο κόσμο. 

Η Interpol φέρεται να ζήτησε από τα συνεργαζόμενα κράτη να μοιραστούν πληροφορίες, φωτογραφίες ή βιομετρικά δεδομένα των υπόπτων που εμφανίζονται στη λίστα. 

Μέχρι στιγμής, η Ιnterpol δεν πιστεύει ότι κάποιος από αυτούς τους μαχητές έχει καταφέρει να βρεθεί σε ευρωπαϊκό έδαφος αλλά προτρέπει τις αρχές να είναι σε επιφυλακή.

ZOUGLA.GR

Related Post