ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟ ΤΟΚΙΟ ΠΡΟΩΘΕΙ ΜΕ ΝΟΜΟ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ

Η κυβερνήτης του Τόκιο Γιούρικο Κοϊκε, θα πιέσει για την ψήφιση νόμου που θα απαγορεύει το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους, πριν από τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, μεταδίδουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Με τον τρόπο αυτό αψηφά τους πολιτικούς της κεντρικής κυβέρνησης, που απέτυχαν να περάσουν παρόμοιο νόμο αυτή την άνοιξη.

Το Τόκιο κινδυνεύει να είναι μια από τις πιο… ανθυγιεινές πόλεις, που έχουν φιλοξενήσει Ολυμπιακούς Αγώνες εδώ και χρόνια, αφού οι προσπάθειες για μια εθνική απαγόρευση του καπνίσματος, σταμάτησαν στην αντιπολίτευση.

 

Πέραν των πολιτικών, ανάμεσά τους και πολλοί από το κυβερνών κόμμα του πρωθυπουργού Σίνζο Αμπε, κατά του νόμου αυτού τάχθηκαν εστιατόρια αλλά και η Japan Tobacco, που το 2015 κατέβαλε στο κράτος 700 εκατομμύρια δολάρια σε μερίσματα.

Παρόλο που το παθητικό κάπνισμα σκοτώνει χιλιάδες Ιάπωνες ετησίως, η πρόταση του υπουργείου Υγείας, δεν μπόρεσε να περάσει σε ψηφοφορία στο κοινοβούλιο αυτή την άνοιξη.

Η Κόϊκε, που πέτυχε μια σαρωτική νίκη επί του κόμματος του Άμπε στις τοπικές εκλογές του Σαββατοκύριακου, δήλωσε στην Nikkei Shimbun, ότι πλέον ένας νόμος που θα απαγορεύει το κάπνισμα σε εσωτερικούς χώρους θα μπορούσε να υποβληθεί σύντομα μέχρι το φθινόπωρο, στη συνέλευση, όπου το κόμμα και οι σύμμαχοί της έχουν τώρα μεγάλη πλειοψηφία.

ZOUGLA.GR

Related Post