ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟ ΠΟΛΥΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΜΕ ΤΡΑΜΠ
Αθήνα
Στο Αμβούργο, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της G20 συναντώνται ο Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντιμίρ Πούτιν. Το CNN σημειώνει ότι η συνάντηση αυτή -η πρώτη μεταξύ των δύο ηγετών- είναι η συνάντηση που «θα μπορούσε να διαμορφώσει τον κόσμο».

Το CNN χαρακτηρίζει τη συνάντηση ως εκείνη «που θα μπορούσε να διαμορφώσει τον κόσμο».

Η συνάντηση αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς στις ΗΠΑ πραγματοποιείται έρευνα για πιθανή ρωσική εμπλοκή στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, προκειμένου να κερδίσει ο Ρεπουμπλικάνος πολιτικός.

Αρκετά από τα στελέχη του Τραμπ έχει διαπιστωθεί ότι είχαν επαφές με ρώσους αξιωματούχους πριν την εκλογή Τραμπ και το σκάνδαλο «αγγίζει» και τον αμερικανό πρόεδρο.

Ο ίδιος ο Τραμπ έχει μιλήσει με κολακευτικά σχόλια για τον Πούτιν αρκετές φορές, ενώ ο ρώσος πρόεδρος έχει χαρακτηρίσει τον Τραμπ «έξυπνο και ταλαντούχο», λέγοντας ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται στα πρόθυρα «πολιτικής σχιζοφρένειας» όταν λένε ότι ο αμερικανός πολιτικός μοιράστηκε κρατικά μυστικά με ρώσους αξιωματούχους.

Οι δύο ηγέτες, σημειώνει το CNN, είναι γνωστή για την επίδειξη δύναμης που κάνουν στις συναντήσεις τους με τους άλλους ηγέτες και η γλώσσα του σώματος αναμένεται να μελετηθεί από τους αναλυτές. «Περιμένω ένα ολυμπιακό επίπεδο ανδροπρεπούς στάσης ανάμεσα στους δύο ηγέτες» εκτιμά πρώην σύμβουλος εθνικής ασφαλείας της κυβέρνησης Ομπάμα.

NEWS.IN.GR

Related Post