ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟ «ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ» ΒΛΕΠΕΙ ΞΑΝΑ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

Συνάντηση με τον Ιταλό ομόλογό του, Πάολο Τζεντιλόνι θα έχει σήμερα στην Κέρκυρα, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της 1ης Διακυβερνητικής Συνόδου Ελλάδας – Ιταλίας.

Οι δύο πρωθυπουργοί θα υιοθετήσουν κοινή δήλωση, με την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα τεθούν οι βάσεις για την επανεκκίνηση της ελληνοϊταλικής συνεργασίας σε μια σειρά από τομείς. Η ατζέντα των συζητήσεων ανάμεσα στους δύο πρωθυπουργούς, θα περιλαμβάνει ευρωπαϊκά, οικονομικά, ενεργειακά, επενδυτικά ζητήματα και το μεταναστευτικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες στόχος της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση συντονισμού με τη Γαλλία και την Ιταλία και η δυναμική παρουσία των χωρών του Νότου στη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης, που θα γίνει στο Ταλίν στις 28 Σεπτεμβρίου στη Σύνοδο Κορυφής, στη Σύνοδο του Νότου στη Λευκωσία στις 9-10 Οκτωβρίου και στο Γκέτεμποργκ στη Σύνοδο Κορυφής στις 17 Ιουλίου του επόμενους έτους για την Κοινωνική Ευρώπη.

Ο πρωθυπουργός θα καταθέσει κείμενο με προτάσεις σχετικά με το μέλλον της Ευρώπης στον Ιταλό Πρωθυπουργό, Πάολο Τζεντιλόνι.

Στην σημερινή ατζέντα θα συζητηθούν συγκεκριμένα:

Ευρωπαϊκά θέματα: Μέλλον της Ευρώπης, Νέα Αρχιτεκτονική της Ευρωζώνης
Οικονομικά θέματα: Έξοδος της Ελλάδας στις αγορές, ιταλικές επενδύσεις στην Ελλάδα, ΑΟΖ και ενεργειακά.
Μεταναστευτικό
Δυτικά Βαλκάνια
Ευρωτουρκικές σχέσεις
Σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης με Τρίτες χώρες
Επιπλέον, θα υπογραφούν διμερείς συμφωνίες στους τομείς των επενδύσεων (συμφωνία για την ολοκλήρωση της μεταβίβασης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην ιταλική Ferrovie Dello Stato Italiane S.p.A). Επίσης θα υπογραφεί συμφωνία για ζητήματα πολιτισμού και μνημόνιο συνεργασίας για προώθηση αγροτικών προϊόντων και ανταλλαγή τεχνογνωσίας στο χονδρεμπόριο.

newsbeast.gr

Related Post