ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Copyright@naftemporiki.gr
ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ: ΔΕΝ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΜΕΤΡΑ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Αυτό που θα εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους είναι η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, επιμένει η Γερμανία, παραπέμποντας την όποια συζήτηση για μετά το 2018.

Διαψεύδει το Βερολίνο το δημοσίευμα της εφημερίδας Handelsblatt, που αναφέρει ότι ετοιμάζονται μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

«Κανένα μέτρο ελάφρυνσης του χρέους δεν προετοιμάζεται» αναφέρει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών σε e-mail του προς το πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλείται το newmoney.gr, προσθέτοντας ότι αυτό που θα εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, είναι η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

«Όσον αφορά στα μέτρα για το ελληνικό χρέος, υπήρξε μια ξεκάθαρη συμφωνία στο Eurogroup τον Μάιο του 2016. Σύμφωνα με αυτή, μετά την εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής, θα υπάρξει μια αξιολόγηση για το αν είναι απαραίτητα τα μέτρα ελάφρυνσης» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Την ίδια στιγμή, μιλώντας από το Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, χωρίς να ονοματίσει την Ελλάδα, δήλωσε ότι η ΕΕ θα πρέπει να πιέσει τις κυβερνήσεις να εφαρμόσουν τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται.

«Όσες όντως εφήρμοσαν τις μεταρρυθμίσεις είναι από τις πιο πετυχημένες χώρες στην ΕΕ σήμερα» τόνισε, προσθέτοντας ότι «το πρόβλημα δεν είναι οι κανόνες, αλλά η έλλειψη εφαρμογής τους».

www.protothema.gr

Related Post