Breaking News
EΡΧΕΤΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΤΑΪΒΑΝ: ΠΕΝΤΕ ΜΕΓΑΛΟΙ ΚΙΝΕΖΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΑΠΟΣΥΡΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ – ΥΠΟ ΤΟ ΦΟΒΟ ΚΥΡΩΣΕΩΝ…
”ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΟΡΓΗΣ” ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΓΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ ΛΟΓΩ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ – «Η ΧΩΡΑ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΒΙΑΙΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑΡΑΧΕΣ»
ΤΟΥΡΚΙΑ: ΤΟ ΓΑΡ ΠΟΛΥ ΤΗΣ ΘΛΙΨΕΩΣ ΓΕΝΝΑ ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗ
ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: AΓΝΩΣΤΟΣ ΑΝΟΙΞΕ ΠΥΡ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΣΕΤΙΝΑ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 11 ΝΕΚΡΟΙ
ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΓΙΑ ΑΚΑΡ-ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ: ΑΒΑΣΙΜΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ: ΔΙΟΡΘΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΕΡΑΤΟΕΙΔΗ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΔΕΡΜΑ ΧΟΙΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥΣ
ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ “ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑΣ”
ΜΑΖΗΣ: Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ
ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ ΤΟ ΓΕΩΤΡΥΠΑΝΟ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ -Ο ΆΓΓΕΛΟΣ ΣΥΡΙΓΟΣ ΕΞΗΓΕΙ ΤΟΥΣ 3 ΛΟΓΟΥΣ
ΗΠΑ: ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΕΧΘΗΚΕ Ο ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΡΟΥΣΝΤΙ, ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΝ
ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ F-15 TA TOYΡΚΙΚΑ F-35 OI ΡΩΣΙΚΟΙ S400 KAI OI HΠΑ

Το 1999 είναι γνωστό ότι η Ελλάδα ήταν έτοιμη να αγοράσει αεροσκάφη F-15. Στο τελευταίο κρίσιμο ΚΥΣΕΑ, η απόφαση ανατράπηκε και παραγγείλαμε F-16. Ένα από τα επιχειρήματα που ακούστηκαν από τότε ήταν πως ο τότε Υπαρχηγός του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, είχε “απειλήσει” τις ΗΠΑ πως αν πουληθούν F-15 στην Ελλάδα, θα “άναβε” φωτιά στο Αιγαίο.

Σήμερα η Τουρκία ετοιμάζεται να παραλάβει τα F-35 από τις ΗΠΑ  και παρήγγειλε S-400 από τη Ρωσία! Αν αυτά τα δύο προγράμματα υλοποιηθούν δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε ότι η ισορροπία στο Αιγαίο διαταράσσεται πλήρως. Μέχρι τώρα Ουάσινγκτον αλλά και οι Ευρωπαίοι αντιμετωπίζουν το θέμα μάλλον χλιαρά. Κι αν οι Ευρωπαίοι λίγα μπορούν να κάνουν στον Ερντογάν, οι ΗΠΑ έχουν τρόπους να πιέσουν την Άγκυρα. Η παράδοση των “αόρατων”  F-35 μπορεί να καθυστερήσει, αν η Ουάσινγκτον είναι πραγματικά αποφασισμένη να αντιδράσει στην κίνηση του Ερντογάν. Γιατί υπάρχει και το ακραίο βέβαια σενάριο, ότι οι ΗΠΑ δεν αποκλείεται να δείξουν ανοχή στην προμήθεια ρωσικών S-400 από την Τουρκία για να “ανοίξουν οι αγορές” και για made in USA προϊόντα στη “γειτονιά” μας. Αυτό αφορά κυρίως στην Ελλάδα όπως είναι κατανοητό.

Η Ουάσινγκτον υποτίθεται ότι έχει αυτή τη περίοδο τις καλύτερες σχέσεις με την Αθήνα. Δεν αρκούν οι δηλώσεις και τα φιλικά χτυπήματα στην πλάτη. Έχει τη δυνατότητα να αποδείξει τη στήριξή της έμπρακτα. Κι αν δυσκολεύεται να το κάνει σε επίπεδο εξοπλισμού της κάνοντας γενναίες “εκπτώσεις και δόσεις” ας δώσει χρόνο στην Ελλάδα να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα των τελευταίων 20 χρόνων στο χώρο των εξοπλισμών για να μπορέσει να σταθεί. Είναι προς το συμφέρον και των ΗΠΑ, που λογικά θα πρέπει να το ΄χουν καταλάβει…

 

Related Post