Breaking News
ΛΙΒΥΗ: ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ – ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ Η ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΟΞΕΝΟΥ
ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΖΕΡΟ ΟΜΟΛΟΓΟ ΤΟΥ ΙΛΧΑΝ ΑΛΙΕΦ
ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΒΕΛΗΝΕΚΟΥΣ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟ ΗΠΑ ΣΕ ΟΥΚΡΑΝΙΑ. ΣΤΗ ΧΑΓΗ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΟΥ ΠΟΥΤΝ ΑΝΑΦΟΤΡΙΚΑ ΜΕ “ΟΠΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ”.
ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ: ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ – ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΚΑΘΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ
ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΡΟΔΟΠΗ: ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΙΣΧΥΡΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
ΕΝΟΧΗ Η ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ 4ΧΡΟΝΗΣ ΜΕΛΙΝΑΣ
ΣΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ Ο ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ ΜΕΝΕΝΤΕΖ ΚΑΙ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ. ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΤΙΚΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ 39 ΣΕΛΙΔΩΝ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ: ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ
Η ΡΩΣΙΑ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΟΣΟΒΟ ΩΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗ ΣΕΡΒΙΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΣΤΕΝΟΥΣ ΔΕΣΜΟΥΣ
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ: ΠΡΙΝ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΟΙ “ΜΕΓΑΛΟΙ” ΤΣΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Γκενάντι Γκατίλοφ κατηγόρησε την Πέμπτη την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι «πολιτικοποιεί» το ζήτημα της ανοικοδόμησης της Συρίας, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτο» το ότι οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν να δεσμευθούν πριν αρχίσει μια διαδικασία πολιτικής μετάβασης. «Η πολιτικοποίηση των ζητημάτων που σχετίζονται με την
(ανθρωπιστική) βοήθεια και οι δηλώσεις για την ανάγκη να ολοκληρωθεί μια πολιτική διαδικασία είναι απαράδεκτες», υπογράμμισε ο Γκατίλοφ κατά τη διάρκεια μιας συνόδου η οποία διεξήχθη στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Η σύνοδος αυτή, στην οποία προέδρευσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι, ακολουθεί μια διάσκεψη που είχε συγκληθεί τον Απρίλιο στις Βρυξέλλες, κατά τη διάρκεια της οποίας είχαν γίνει δεσμεύσεις για τη χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας ύψους έξι δισεκατομμυρίων δολαρίων στους Σύρους το 2017.
Οι Ευρωπαίοι επιμένουν ότι δεν πρόκειται να χρηματοδοτήσουν την ανοικοδόμηση της κατεστραμμένης από τον πόλεμο χώρας πριν αρχίσει μια «αξιόπιστη» διαδικασία πολιτικής μετάβασης. «Μιλάμε για την τύχη εκατοντάδων χιλιάδων, εκατομμυρίων Σύρων, που ζουν αυτή τη στιγμή υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, τις οποίες επιδεινώνουν αυτές που θα αποκαλούσα μονομερείς κυρώσεις», ανέφερε ο Γκατίλοφ. «Χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή μείζονα ανθρωπιστική βοήθεια, μέσω των Ηνωμένων Εθνών και άλλων διαύλων. Πρέπει να ανοικοδομηθούν τα σχολεία, τα νοσοκομεία, οι βασικές υποδομές», συνέχισε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, η χώρα του οποίου, μαζί με το Ιράν, είναι οι βασικοί σύμμαχοι της Δαμασκού.
«Δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε την ανοικοδόμηση παρά μόνο αφού τεθεί σε εφαρμογή μια αξιόπιστη πολιτική μετάβαση. Η ανοικοδόμηση πρέπει να είναι μια επιβράβευση για την ειρήνη κι όχι μια ανταμοιβή για ένα καθεστώς που καταστρέφει τις ίδιες του τις πόλεις και (σκοτώνει) τον ίδιο του τον πληθυσμό», επέμεινε από την πλευρά του ο αντιπρόσωπος της Βρετανίας.
«Η πολιτική της πολιορκίας πόλεων συνεχίζεται, η ανθρωπιστική πρόσβαση παραμένει περιορισμένη, και αυτοί που υποστηρίζουν το καθεστώς είναι οι βασικοί υπεύθυνοι», υποστήριξε από την πλευρά του ο γάλλος πρεσβευτής για τη Συρία, Φρανκ Ζελέ. Η βοήθεια δεν φθάνει παρά μόλις στο 13% των 4 εκατομμυρίων Σύρων που την έχουν ανάγκη, υπογράμμισε από την πλευρά του ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων Χρήστος Στυλιανίδης, προσθέτοντας ότι επαφίεται στη συριακή κυβέρνηση να εγγυάται την πρόσβαση στη βοήθεια. Ο πόλεμος στη Συρία, που ξέσπασε το 2011, έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 330.000 ανθρώπους, μετέτρεψε εκατομμύρια άλλους σε εκτοπισμένους και πρόσφυγες, ενώ οι ζημιές και οι καταστροφές είναι τεράστιες στη χώρα.
militaire.grhttp://www.militaire.gr

Related Post