Breaking News
ΛΙΒΥΗ: ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ – ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ Η ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΟΞΕΝΟΥ
ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΖΕΡΟ ΟΜΟΛΟΓΟ ΤΟΥ ΙΛΧΑΝ ΑΛΙΕΦ
ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΒΕΛΗΝΕΚΟΥΣ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟ ΗΠΑ ΣΕ ΟΥΚΡΑΝΙΑ. ΣΤΗ ΧΑΓΗ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΟΥ ΠΟΥΤΝ ΑΝΑΦΟΤΡΙΚΑ ΜΕ “ΟΠΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ”.
ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ: ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ – ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΚΑΘΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ
ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΡΟΔΟΠΗ: ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΙΣΧΥΡΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
ΕΝΟΧΗ Η ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ 4ΧΡΟΝΗΣ ΜΕΛΙΝΑΣ
ΣΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ Ο ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ ΜΕΝΕΝΤΕΖ ΚΑΙ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ. ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΤΙΚΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ 39 ΣΕΛΙΔΩΝ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ: ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ
Η ΡΩΣΙΑ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΟΣΟΒΟ ΩΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗ ΣΕΡΒΙΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΣΤΕΝΟΥΣ ΔΕΣΜΟΥΣ
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

Επίσημης υποδοχής από τον Πρόεδρο της Ινδίας Pranab Mukherjee, στο Προεδρικό Μέγαρο της χώρας, στο Νέο Δελχί, έτυχε σήμερα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος σε δήλωσή του είπε πως η Κύπρος προσβλέπει σε περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας Κύπρου – Ινδίας και εξέφρασε ευγνωμοσύνη για τη θέση αρχών του Νέου Δελχί σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες για εξεύρεση ειρηνικής λύσης στο Κυπριακό.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έφθασε το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου τον υποδέχθηκε ο Πρόεδρος Mukherjee, στην παρουσία του Πρωθυπουργού της Ινδίας Narendra Modi, ενώ στρατιωτικό άγημα και τάγμα έφιππων απέδιδαν τιμές. Έγινε ανάκρουση των εθνικών ύμνων Κύπρου και Ινδίας και ακολούθως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιθεώρησε στρατιωτικό άγημα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, στη δήλωσή του στα ινδικά ΜΜΕ, στην παρουσία του Προέδρου και του Πρωθυπουργού της Ινδίας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως Κύπρος και Ινδία έχουν μακρόχρονες εξαίρετες σχέσεις και «προσβλέπουμε στην περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας μας σε πολλούς τομείς, όπως, ανάμεσα σε άλλους, της ενέργειας, της τεχνολογίας, του τουρισμού, του πολιτισμού, της εκπαίδευσης”.

Πρόσθεσε πως “εργαζόμαστε μαζί στην Κοινοπολιτεία όπως και στον ΟΗΕ. Έχουμε μια πολύ στενή συνεργασία” και εξέφρασε ευγνωμοσύνη για τη θέση αρχών της Ινδίας προς τις προσπάθειες για εξεύρεση ειρηνικής λύση στο κυπριακό πρόβλημα.

“Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Πρόεδρο και τον Πρωθυπουργό όπως και τον λαό της Ινδίας για την υποστήριξη τους. Ως κράτος μέλος της ΕΕ θα είμαστε ο εκπρόσωπος της Ινδίας εντός της Ένωσης και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί σε όλα τα διεθνή βήμα και όπου μπορούμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον», ανέφερε.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνόδευαν τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας. Ακολούθως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η συνοδεία του αποχώρησαν από το Προεδρικό Μέγαρο, όπου το βράδυ θα επιστρέψουν για να παρακαθίσουν σε επίσημο δείπνο που θα παραθέσει προς τιμή του ο Ινδός Πρόεδρος.

Εξάλλου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε συνάντηση, στο Νέο Δελχί, με την Υπουργό Εξωτερικών της Ινδίας Sushma Swaraj. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις, οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, διεθνή θέματα και οι σχέσεις ΕΕ – Ινδίας.

Επίσης, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επισκέφθηκε το Μαυσωλείο (Raj Ghat) του Πατέρα του Έθνους της Ινδίας Μαχάτμα Γκάντι, στο Νέο Δελχί.

View image on TwitterView image on TwitterView image on TwitterΣε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο χώρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απέτισε φόρο τιμής και στη συνέχεια τηρήθηκε ενός λεπτού σιγής στη μνήμη του Μεγάλου Ηγέτη της χώρας.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο και έρανε με ροδοπέταλα το σημείο όπου βρίσκονται οι στάχτες της σορού του Γκάντι.

Ακολούθως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στον οποίον η Διεύθυνση του Μαυσωλείου χάρισε μια προτομή του Γκάντι, υπέγραψε το βιβλίο επισκεπτών.

www.euronews.com

Related Post