Breaking News
ΤΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΓΙΑ ΝΕΑ ΝΙΚΗ ΕΧΕΙ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ, ΕΝΩ ΈΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΟΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΚΙΛΙΤΣΝΤΑΡΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΟΓΑΝ.
ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΝΤΑΙ ΡΩΣΙΚΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ ΣΕ ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ. ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΛΟΥΚΑΣΕΝΚΟ. ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ. ΤΙ ΠΑΊΖΕΤΑΙ.
ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΥΣΣΟ – ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ – ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΗ Λ. ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΥΠΑ ΓΙΑ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ – ΣΤΟΧΟΣ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ
ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΟΣ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΡΕΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΑΝΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2023: ΠΟΙΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΩΝ 350 ΕΥΡΩ
ΚΟΖΑΝΗ: ΙΣΧΥΡΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΜΕ ΧΑΛΑΖΙ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ
Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ, ΟΥΤΕ Ο ΜΠΑΙΝΤΕΝ
ΟΥΚΡΑΝΙΑ: “ΈΤΟΙΜΗ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ” Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ ΕΔΑΦΩΝ
ΙΑΠΩΝΙΑ-Β. ΚΟΡΕΑ: Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΙΣΙΝΤΑ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ ΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΑΠΩΝΕΣ ΠΟΥ ΑΠΗΧΘΗΣΑΝ ΤΟ 1960-1970
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Η ΦΡΕΝΤΕΡΙΚΑ ΜΟΝΓΕΚΡΙΝΙ

Τουρκία και Κυπριακό είχε το μενού της συνάντησης του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με την επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι.

Μογκερίνι και Κοτζιάς τόνισαν ότι είναι απαραίτητο η Τουρκία να κάνει τα απαραίτητα βήματα προς την Ευρώπη.

«Περιμένουμε από την Τουρκία να κάνει τα βήματα και να μας αποδείξει ότι παραμένει πιστή στις ίδιες αρχές που έχει υπογράψει για να γίνει μέλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και υποψήφια προς ένταξη χώρα» δήλωσε η Φεντερίκα Μογκερίνι.

«Η Τουρκία που κοιτάει στο παρελθόν ή που χρησιμοποιεί εργαλεία του παρελθόντος είναι μια Τουρκία πιο δύσκολη γείτονας από μια ευρωπαϊκή Τουρκία» δήλωσε ο Νίκος Κοτζιάς.

Σχετικά με το Κυπριακό τόνισε ότι διαπίστωσε την εξαιρετική δουλειά που έκανε ο κ. Κοτζιάς και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «υπάρχει επαρκής ουσία για να συνεχιστεί η διαδικασία όταν θα είναι κατάλληλες οι πολιτικές συνθήκες».

«Προσβλέπουμε να υποδεχτούμε το ενωμένο νησί ως κράτος-μέλος της ΕΕ, γεγονός που σημαίνει ότι οποιαδήποτε επίλυση του Κυπριακού θα πρέπει να είναι συνεπής, να συμβαδίζει με την αρχιτεκτονική ασφάλειας της ΕΕ» ανέφερε η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Διπλωματίας.

Στη συνέχεια η Φεντερίκα Μογκερίνι συναντήθηκε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με τον οποίο συζήτησε τις εξελίξεις στην Τουρκία και το Κυπριακό.

 

www.euronews.com

Related Post