Breaking News
EΡΧΕΤΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΤΑΪΒΑΝ: ΠΕΝΤΕ ΜΕΓΑΛΟΙ ΚΙΝΕΖΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΑΠΟΣΥΡΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ – ΥΠΟ ΤΟ ΦΟΒΟ ΚΥΡΩΣΕΩΝ…
”ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΟΡΓΗΣ” ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΓΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ ΛΟΓΩ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ – «Η ΧΩΡΑ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΒΙΑΙΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑΡΑΧΕΣ»
ΤΟΥΡΚΙΑ: ΤΟ ΓΑΡ ΠΟΛΥ ΤΗΣ ΘΛΙΨΕΩΣ ΓΕΝΝΑ ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗ
ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: AΓΝΩΣΤΟΣ ΑΝΟΙΞΕ ΠΥΡ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΣΕΤΙΝΑ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 11 ΝΕΚΡΟΙ
ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΓΙΑ ΑΚΑΡ-ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ: ΑΒΑΣΙΜΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ: ΔΙΟΡΘΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΕΡΑΤΟΕΙΔΗ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΔΕΡΜΑ ΧΟΙΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥΣ
ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ “ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑΣ”
ΜΑΖΗΣ: Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ
ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ ΤΟ ΓΕΩΤΡΥΠΑΝΟ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ -Ο ΆΓΓΕΛΟΣ ΣΥΡΙΓΟΣ ΕΞΗΓΕΙ ΤΟΥΣ 3 ΛΟΓΟΥΣ
ΗΠΑ: ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΕΧΘΗΚΕ Ο ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΡΟΥΣΝΤΙ, ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΝ
ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΗΜΕΡΑ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕ ΙΔΙΩΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Σήμερα Τετάρτη θα υπογραφεί η σύμβαση μεταξύ δήμου Θεσσαλονίκης και ιδιώτη, για την αποκομιδή απορριμμάτων από δρόμους της πόλης, για ένα τριήμερο.

Του ανταποκριτή μας από το thestival.gr στη Θεσσαλονίκη

Τη σχετική απόφαση για εμπλοκή ιδιώτη στη διαδικασία υπέγραψε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, χωρίς να έχει προηγηθεί σχετική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, καθώς οι δύο προσπάθειες που έγιναν χτες, απέβησαν άκαρπες.

Αμέσως μετά την υπογραφή, ο ιδιώτης που θα αναλάβει το έργο, θα αρχίσει τη διαδικασία της αποκομιδής, αρχικά με δέκα απορριμματοφόρα, τα οποία θα μεταφέρουν τα σκουπίδια στον Σταθμό Μεταφόρτωσης. Εάν ο χώρος τελεί υπό κατάληψη, τα σκουπίδια θα μεταφερθούν απευθείας στον ΧΥΤΑ.

«Η υπογραφή της σύμβασης θα γίνει σήμερα. Έδωσαν προσφορά τρεις εταιρείες και η ανάθεση θα γίνει σε αυτήν που έδωσε την χαμηλότερη προσφορά. Αμέσως μετά την υπογραφή θα βγούνε στους δρόμους περισσότερα από 10 απορριμματοφόρα» τόνισε στο Thestival ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Θεσσαλονίκης, υπεύθυνος για θέματα καθαριότητας, Θωμάς Ψαρράς, ο οποίος πρόσθεσε: «Εάν ο ΣΜΑ είναι αποκλεισμένος από τους εργαζόμενους, τα σκουπίδια θα μεταφέρονται στον ΧΥΤΑ».

Την εποπτεία της ορθής εκτέλεσης της συμφωνίας από την πλευρά του ιδιώτη θα έχει ο ίδιος ο κ. Ψαρράς.

Στα κάγκελα οι εργαζόμενοι

Η απόφαση αυτή της διοίκησης του δήμου έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των εργαζομένων, οι οποίοι ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχουν στην αποκομιδή, εάν εμπλακεί ιδιώτης.

Ήδη από προχτές δεκατρία απορριμματοφόρα ανά βάρδια μαζεύουν σκουπίδια από δρόμους, χώρους λαϊκών αγορών και νοσοκομεία και το προσωπικό του δήμου δήλωσε ότι θα συνεχίσει να το πράττει, σε ένδειξη καλή θέλησης, Ωστόσο, σε περίπτωση που εμφανιστούν οχήματα ιδιώτη, συμβασιούχοι έχουν δηλώσει ότι θα μπλοκάρουν τη διαδικασία. “Βγάλαμε επιπλέον προσωπικό. Διαβεβαιώσαμε ότι σε 2.5 – 3 μέρες θα έχουμε σηκώσει τα σκουπίδια και να αποσύρει την πρόταση. Είναι ανένδοτος ο δήμαρχος. Δεν χρειάζεται ιδιώτης δεν υπάρχει έκτακτη ανάγκη” σχολίασε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των εργαζομένων στον δήμο, Κώστας Ξανθόπουλος.

NEWSBEAST.GR

Related Post