ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ
«Άρωμα» ανασχηματισμού φαίνεται να είχε η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο οποίος πάντως δεν αναμένεται πριν την ΔΕΘ, στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα της Πέμπτης, στο επίκεντρο μπήκε η υπόγεια σύγκρουση δύο κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης: του Νίκου Παππά και του Ευκλείδη Τσακαλώτου με πρόφαση τα νομοσχέδια για την ψηφιακή πολιτική για τη συγκρότηση Ελληνικής Διαστημικής Υπηρεσίας. Τα συγκεκριμένα νομοσχέδια, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, βρίσκουν προσκόμματα από το υπουργείο Οικονομικών.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, δεν αποκλείεται μετακίνηση Παππά, αφού όμως ολοκληρωθεί η υπόθεση με τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο πρωθυπουργός φαίνεται πάντως να χτύπησε το καμπανάκι για ορισμένους υπουργούς να επισπεύσουν το έργο τους, ενώ υπάρχει δυσφορία για την υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, από την οποία το Μέγαρο Μαξίμου περίμενε περισσότερα και πιο προσεκτικούς χειρισμούς σε μια σειρά ζητημάτων.

Τελευταίο παράδειγμα, η απόπειρα εκ μέρους της Κονιόρδου της άρσης της προστασίας των μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα.

Θετικό κλίμα φαίνεται να υπάρχει για την υπουργό Εργασίας Eφη Αχτσιόγλου, αλλά και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας Αλέξη Χαρίτση.

Επίσης θετικό είναι το κλίμα για τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλο και τον υφυπουργό Ναυτιλίας Νεκτάριο Σαντορινιό.

www.news.in.gr

 

Related Post