ΔΙΕΘΝΗ
ΣΑΓΚΑΗ: ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΕ ΣΚΛΗΡΟ LOCKDOWN – ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΥΡΛΙΑΖΟΥΝ

Αυτή τη φορά, η αντοχή του κόσμου δοκιμάζεται σοβαρά, καθώς χιλιάδες πολίτες αντιμετωπίζουν για ακόμη μια φορά σκληρούς περιορισμούς στις μετακινήσεις τους, έλλειψη βασικών αγαθών, ακόμα και τον αποχωρισμό από τα παιδιά τους, σε περίπτωση που αυτά νοσούν με κορονοϊό.

Η απόγνωση του κόσμου εκφράζεται με ποικίλους τρόπους, με πιο πρόσφατο και χαρακτηριστικό το γεγονός ότι αρκετοί πολίτες έχουν βγει στα μπαλκόνια των σπιτιών τους και ουρλιάζουν.

Η πόλη των 26 εκατομμυρίων κατοίκων κατέγραψε το Σάββατο 1.006 επιβεβαιωμένες λοιμώξεις και σχεδόν 24.000 ασυμπτωματικά κρούσματα.

Περισσότεροι από 11.000  ασθενείς που ανέρρωσαν μετά από λοίμωξη με Covid-19 πήραν εξιτήριο στη Σαγκάη την Κυριακή και οι υγειονομικές αρχές τόνισαν ότι πρέπει να τους επιτραπεί να επιστρέψουν στα σπίτια τους, παρά το lockdown που έχει περιορίσει σοβαρά τις μετακινήσεις στη μεγαλύτερη πόλη της Κίνας.

«Ελπίζουμε η οικογένειά τους και η κοινότητά τους να μην ανησυχούν για αυτούς και να κάνουν διακρίσεις εναντίον τους», δήλωσε ο Γου Τζινγκλέι, διευθυντής της δημοτικής επιτροπής υγείας της Σαγκάης.

Εν τω μεταξύ, οι αρχές της Σαγκάης δήλωσαν ότι έχουν εξασφαλίσει καθημερινές προμήθειες για τους κατοίκους, σύμφωνα με την κρατική εφημερίδα Global Times, μετά από καταγγελίες για σημαντικά προβλήματα στις παραδόσεις τροφίμων και την δυνατότητα κάλυψης άλλων βασικών αναγκών, καθώς το lockdown μπαίνει σε μια τρίτη εβδομάδα.

Πολλοί κάτοικοι αναφέρουν ότι δεν μπορούν οι ίδιοι να πάνε εύκολα για ψώνια λόγω των περιορισμών, και έτσι δημιουργούν «γκρουπ» αγορών με γείτονες και γνωστούς τους, ώστε να εξυπηρετεί ο ένας τον άλλο. Ακόμη και με αυτό τον τρόπο, η εξασφάλιση τροφίμων και άλλων αγαθών δεν είναι εύκολη, λόγω των ελλείψεων που παρατηρούνται. Οι ελλείψεις έχουν ως αποτέλεσμα έντονα περιστατικά σε ορισμένα σούπερ μάρκετ της Σαγκάης, με πολίτες να  προβαίνουν σε πλιάτσικο και να πασχίζουν απεγνωσμένοι να αρπάξουν αγαθά, προτού τους τα πάρουν  άλλοι.

 

 

 

 

 

 

Πηγή: Eleftherostypos.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *