ΔΙΕΘΝΗ
ΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΚΙΕΒΟ, ΕΝΩ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ Η G20 ΚΑΙ Ο ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Ρωσική πυραυλική επίθεση στο κέντρο του Κιέβου σήμερα το μεσημέρι, ενώ συνεδριάζει η G20 και το πρωί ο Ζελένσκι είχε παρουσιάσει στους ηγέτες την πρότασή για τερματισμό του πολέμου.

Mάλιστα, όπως αναφέρουν ουκρανικά ΜΜΕ δεν χτυπήθηκε μόνο το Κίεβο. Επρόκειτο για μια ένα ακόμη μαζικό χτύπημα της Ρωσίας σε όλη την Ουκρανία. Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας ανέφερε ότι τα πλήγματα είχαν ως στόχο το Κίεβο, την περιοχή του Κιέβου, την Πολτάβα, το Μυκολάιβ, το Ντνίπρο και το Τσερνίχοφ.

Πέρα από το Κίεβο, η πόλη Kryvyi Rih, οι περιοχές Πολτάβα και Cherkassy έχουν πληγεί, σύμφωνα με τους αντίστοιχους επικεφαλής των πόλεων και των περιφερειών.

Τα συστήματα αεράμυνας προσπαθούν για την κατάρριψη των εισερχόμενων πυραύλων στο Κίεβο, το Τσερνίχοφ, τη Βινίτσια καθώς και την Πολτάβα, σύμφωνα με τους περιφερειακούς επικεφαλής τους.

Συναγερμός στο Κίεβο

Σύμφωνα με το Reuters, ακούστηκαν τουλάχιστον δύο εκρήξεις και φάνηκε να υψώνεται καπνός πάνω από το Κίεβο. Νωρίτερα είχαν ηχήσει σειρήνες αεροπορικής επιδρομής σε όλη τη χώρα.

Η αιτία των εκρήξεων είναι ασαφής, αλλά ο Andriy Yermak, επικεφαλής του προεδρικού επιτελείου, έγραψε στο Twitter ότι η Μόσχα απάντησε στην ομιλία του Ζελένσκι στη G20 «με μια νέα πυραυλική επίθεση».

Ο Kyrylo Tymoshenko, αναπληρωτής επικεφαλής του προεδρικού γραφείου της Ουκρανίας, δημοσίευσε ένα βίντεο που φέρεται να δείχνει μια πολυκατοικία να φλέγεται μετά τις εκρήξεις που αναφέρθηκαν στο Κίεβο.

Ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο έγραψε στο Telegram ότι δύο κτίρια κατοικιών είχαν πληγεί στην περιοχή Pechersk , μια κατοικημένη περιοχή βόρεια του προεδρικού μεγάρου.

«Αρκετοί πύραυλοι καταρρίφθηκαν από την αεράμυνα πάνω από το Κίεβο. Γιατροί και διασώστες στον τόπο των χτυπημάτων», πρόσθεσε ο Κλίτσκο.

Κάτοικοι του Κιέβου ανέφεραν στο Twitter ότι άκουσαν πυροσβεστικά οχήματα να σπεύδουν στον τόπο του συμβάντος.

Η στρατιωτική διοίκηση της πόλης αναφέρει ότι καταρρίφθηκαν τέσσερις πύραυλοι, σύμφωνα με τον Ουκρανό υπουργό Εσωτερικών Αντόν Γερασένκο.

Πηγή: Vimapress.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *