ΔΙΕΘΝΗ
ΠΟΛΩΝΙΑ: ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΠΥΡΑΥΛΩΝ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΗΝ G20

Επικοινωνία του Γάλλου προέδρου με τις πολωνικές Αρχές.Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν επικοινώνησε με τις πολωνικές Αρχές και ενημερώνεται για την κατάσταση, ανέφερε απόψε το Ελιζέ.Γαλλικές διπλωματικές πηγές υπογράμμιζαν ότι στην αυριανή συνεδρίαση της G20 στο Μπαλί θα δοθεί η ευκαιρία να συζητηθεί το θέμα των πυραύλων στην Πολωνία σε ανώτατο επίπεδο.

«Θα προτείνω μια συντονιστική συνάντηση την Τετάρτη με τους ηγέτες της Ε.Ε. που θα παρευρεθούν στην G20, εδώ στο Μπαλί», ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ σε ανάρτησή του στο Twitter, μετά την επικοινωνία του με τον πρωθυπουργό της Πολωνίας. 

Σημειώνεται ότι επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα είχε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Μίλησα με τον Πρόεδρο της Πολωνίας, Ντούντα, για την έκρηξη στην Πολωνία. Εξέφρασα τα συλλυπητήριά μου για την απώλεια ζωών», αναφέρει με ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Στόλτενμπεργκ.

Συμπληρώνει ότι «το ΝΑΤΟ παρακολουθεί την κατάσταση και οι Σύμμαχοι διαβουλεύονται στενά. Είναι σημαντικό να τεκμηριώνονται όλα τα γεγονότα».

Πηγή: Protothema.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *