ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΟΙΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΕ ΣΚΟΠΕΛΟ ΚΑΙ ΣΚΙΑΘΟ ΨΑΧΝΕΙ Ο ΣΕΙΧΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ

Τις διακοπές με επενδύσεις φαίνεται πως αποφάσισε να συνδυάσει ο Σεϊχης του Κατάρ που βρέθηκε στις Σποράδες.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον του εμιράτου του Κατάρ έχει προσελκύσει η Μαγνησία. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ενδιαφέρον επικεντρώνεται κυρίως στις Σποράδες και ειδικότερα στην Σκόπελο και τη Σκιάθο.

Ο Χαμάντ Αλ Θάνι, Σεΐχης του Κατάρ και συγγενής του εμίρη που βρέθηκε για ολιγοήμερες διακοπές με την οικογένειά του στις Σποράδες, εξεδήλωσε ζωηρό ενδιαφέρον να επενδύσει στην γνωστή παραλία «Καστάνι». Οι πληροφορίες μάλιστα θέλουν ανθρώπους του να έχουν επικοινωνήσει ήδη με τους ιδιοκτήτες μιας έκτασης που βρίσκεται ακριβώς πάνω από την παραλία με τα γαλαζοπράσινα νερά, η οποία χρησιμοποιήθηκε για να γυριστούν εκεί μέρος των σκηνών του «Mama Mia». Ενδιαφέρον σύμφωνα με ανθρώπους του real estate έχει εκδηλωθεί και για μία ακόμη έκταση στη Σκιάθο, την οποία σήμερα κατέχει επιχειρηματίας των Βορείων Προαστίων.

Ο δήμαρχος της Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης που ρωτήθηκε από τον Ταχυδρόμο του Βόλου, μεταξύ άλλων τόνισε ότι μέχρι στιγμής στο Δήμο δεν έχει υποβληθεί οποιοδήποτε αίτημα από εκπροσώπους των Αράβων επενδυτών. «Διαβάζουμε και εμείς τις τελευταίες μέρες στον Τύπο ότι υπάρχει ενδιαφέρον από τον Εμίρη του Κατάρ να επενδύσει στην περιοχή μας, ωστόσο δεν γνωρίζουμε τίποτα παραπάνω. Αν αυτό επιβεβαιωθεί θα είναι σίγουρα μία πολύ θετική εξέλιξη, όχι μόνο για τη Σκόπελο, αλλά και για όλη την περιοχή» παρατήρησε ο κ. Βασιλούδης.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως για τη συγκεκριμένη έκταση, που σύμφωνα με πληροφορίες ανήκει σε γνωστή οικογένεια της Ελλάδας, είχε ενδιαφερθεί πριν από μερικά χρόνια και ο Ρομάν Αμπράμοβιτς, με τις διαπραγματεύσεις να ναυαγούν την τελευταία στιγμή.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως τα τελευταία χρόνια έχει χυθεί πολύ μελάνι εδώ και μία πενταετία για τις τουριστικές business του εμίρη του Κατάρ -της οικογένειας Αλ Θανί- στην Ελλάδα με αφορμή και τις δικαστικές εμπλοκές με τις εκτάσεις στο Ιόνιο και τη σχεδιαζόμενη επένδυση ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στο νησί Οξυά για τη δημιουργία του πολυσυζητημένου art island.

Την ίδια ώρα, στα 8 εκατ. ευρώ, με προοπτική ολοκλήρωσης το 2018, τοποθετείται το επενδυτικό πλάνο για τις ξενοδοχειακές μονάδες που έχουν περάσει επίσης σε αραβικά κεφάλαια στη Μύκονο και έχουν ήδη μισθωθεί από μέλη της οικογένειας Αλ Θανί.

Σημειώνεται τέλος ότι είναι το τρίτο καλοκαίρι που η πολυτελής θαλαμηγός του σεΐχη «Αλ Μιρκάμπ» βρέθηκε σε Σκιάθο και Σκόπελο, προσελκύοντας βλέμματα θαυμασμού, καθώς πρόκειται για ένα πλωτό παλάτι μήκους 133 μέτρων, το οποίο είναι το έκτο μεγαλύτερο yacht στον κόσμο και ένα από τα τρία ακριβότερα που έχουν κατασκευαστεί.

Newsbeast.gr

Related Post