Breaking News
ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΝΑΤΟ ΓΙΑ ΚΟΣΟΒΟ/ΣΤΕΛΝΕΙ ΕΦΕΔΡΙΕΣ- ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΟΥΚΡΑΝΙΑ. ΠΛΗΡΗΣ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΣΤΟ ΟΤΙ “Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΘΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΟ ΝΑΤΟ.” ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ-ΜΟΛΔΑΒΙΑ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΧΘΕΣ.
ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΜΕ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ – ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ
ΝΕΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΖΟ ΜΠΑΙΝΤΕΝ: ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΣΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΔΕΝ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ
LONG COVID: ΓΙΑΤΙ ΑΡΓΕΙ Η ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΩΝ
ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΓΙΑ “ΒΟΜΒΑ” ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ LAPTOP
ΗΠΑ, ΙΑΠΩΝΙΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ ΘΑ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ
ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ “ΑΠΡΟΘΥΜΙΑ” ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΝΑ ΕΜΠΛΑΚΕΙ ΣΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ – Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΚΙΝΟΥ
ΣΟΥΔΑΝ: ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΧΑΡΤΟΥΜ
ΟΥΚΡΑΝΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ AΜΥΝΑΣ: ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ, ΠΑΡΑ ΤΟ ΚΥΜΑ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ
ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ
Αθήνα
Την αλληλεγγύη των εταίρων της και την εκπλήρωση των δικών τους υποχρεώσεων αναμένει η Ελλάδα, ιδίως τώρα που είναι έτοιμη να υπερβεί την κρίση, έχοντας εκπληρώσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της. Αυτό υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την αντιφώνησή του στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Στάινμάγερ.

Όπως τόνισε ο κ. Παυλόπουλος, η αρχή «pacta sunt servanda», είναι θεμελιώδης ευρωπαϊκή αρχή, της οποίας η συνεπής εφαρμογή είναι προϋπόθεση της διατήρησης της αξιοπιστίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Μια τέτοια στάση απέναντι στην Ελλάδα επιβάλλεται από τις ίδιες τις καταστατικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο», σημείωσε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε ότι πρόκειται για αυτονόητη μεταξύ εταίρων συμπεριφορά αλληλεγγύης, «που δεν ενέχει κανένα στοιχείο υπερβολικής αξίωσης εκ μέρους μας, και την οποία, εμείς οι Έλληνες, θαρρώ πως δικαιούμεθα σήμερα από τους Εταίρους μας».

Ο κ. Παυλόπουλος δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι η Ελλάδα ανέκαθεν υπήρξε πιστή στις ιδρυτικές αρχές και αξίες που βρίσκονται στα θεμέλια του ευρωπαϊκού θεσμικού οικοδομήματος, τις οποίες μάλιστα «υπηρετεί με απαρέγκλιτη συνέπεια και αδιατάρακτη συνέχεια».

«Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστική», υπογράμμισε, «η προσήλωση και αφοσίωση στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Ελλάδας τόσο της μεγάλης πλειοψηφίας των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων του τόπου μας, όσο και της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού μας, παρά τα βάρη τα οποία αυτός επωμίσθηκε για την υπέρβαση της οικονομικής κρίσης, βάρη που δεν αντιστοιχούν μόνο σε δικά του λάθη».

Και τούτο, όπως εξήγησε, συμβαίνει διότι οι Έλληνες, στην συντριπτική τους πλειονότητα, αισθάνονται ότι είναι Ευρωπαίοι, όχι κατά τύχη ή από επιλογή μεμονωμένων πολιτικών που έτσι αποφάσισαν για το μέλλον της Χώρας, αλλά για λόγους βαθύτατα πολιτισμικούς, σχεδόν υπαρξιακούς.

«Η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση οριστικά και αμετάκλητα διότι η ίδια δεν διανοείται τον εαυτό της εκτός αυτής, με τον ίδιο τρόπο που δεν νοείται Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα ως σταθερό και αναπόσπαστο μέλος της», σημείωσε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε επίσης ότι το κοινό όραμα για την Ευρώπη είναι το στοιχείο εκείνο που συνδέει πρωτίστως το μέλλον των λαών των δύο χωρών και για την πραγμάτωση αυτού του κοινού μέλλοντος «οφείλουμε να συνεργασθούμε ενεργώς σε πνεύμα αλληλοκατανόησης σε βάθος χρόνου».

Ο κ. Παυλόπουλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις σε Ολλανδία και Γαλλία, κάνοντας λόγο για ήττα των δυνάμεων του λαϊκισμού, ο οποίος όπως είπε αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τη δημοκρατία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, και επικράτηση των πολιτικών δυνάμεων του μέτρου, της σύνεσης, της πίστης στον κοινοβουλευτισμό και στην Ευρώπη.

«Είμαι βέβαιος», συνέχισε, «γνωρίζοντας την παράδοση του γερμανικού λαού και την εκ μέρους του έμπρακτη συνειδητοποίηση των βαρύτατων τραυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας, ότι οι προσεχείς γερμανικές εκλογές θα δώσουν ηχηρή απάντηση στους λαϊκιστές εχθρούς του κοινού μας Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος και του αντίστοιχου Ευρωπαϊκού Οράματος».

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη στη Γερμανία μετά από πρόσκληση του Προέδρου Φρανκ-Βάλτερ Στάινμάγερ. Αύριο ο κ. Παυλόπουλος θα εγκαινιάσει, με τον Γερμανό ομόλογό του, την Έκθεση DOCUMENTA 14, στην πόλη Kassel.

Σταινμάιερ: Αδιανόητο το μέλλον της Ευρώπης χωρίς την Ελλάδα

Στην προσφώνησή του ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Στάινμάιερ, ανέφερε ότι το μέλλον της Ευρώπης χωρίς την Ελλάδα είναι στον ίδιο βαθμό αδιανόητο όσο και το παρελθόν της χωρίς την Ελλάδα. Θέλουμε να εργασθούμε μαζί για μια δυνατή, αλληλέγγυα ευρωπαϊκή κοινότητα, ανέφερε.

Απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο υπογράμμισε πως «έχουμε ένα εκ πεποιθήσεως Ευρωπαίο στο πλευρό μας ακόμη και εκεί όπου πρέπει να συνομιλήσουμε και να διαπραγματευτούμε για δύσκολα ζητήματα».

NEWS.IN.GR

Related Post