ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΡΕΛΘΟΝ Ο ΣΟΝ ΣΠΑΙΣΕΡ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ

Την παραίτησή του υπέβαλε ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ, βάζοντας τέλος σε μια σύντομη και ταραχώδη θητεία με την οποία έγινε ευρέως γνωστός κι ενώ οι αποκαλύψεις με πρωταγωνιστές πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος του Ντόναλντ Τραμπ δεν σταματούν να κλυδωνίζουν την πολιτική σκηνή της χώρας.

«Ήταν τιμή και προνόμιο να υπηρετήσω το πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Θα συνεχίσω έως τα τέλη Αυγούστου» σημείωνε ο Σπάισερ σε ένα μήνυμα που ανήρτησε στο Twitter.

Αν και δεν ήταν έκπληξη, η αποχώρηση του Σπάισερ ήταν ξαφνική και αποτυπώνει την πολιτική αναταραχή στο εσωτερικό των νομικών ομάδων και των ομάδων επικοινωνίας του Ντόναλντ Τραμπ μεσούσης της έρευνας για τις πιθανές σχέσεις του επιτελείου του Τραμπ, που είχε αναλάβει την προεκλογική του εκστρατεία το 2016, και του Κρεμλίνου.

Ο νέος διευθυντής επικοινωνίας, Άντονι Σκαραμούτσι υποστήριξε ότι ο Λευκός Οίκος δεν σπαράσσεται από εσωτερικές έριδες.

Τη θέση του Σπάισερ αναλαμβάνει η Σάρα Χάκαμπι Σάντερς.

Ο Σον Σπάισερ είχε χάσει σχεδόν εξαρχής την εμπιστοσύνη του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, με τις φήμες να οργιάζουν επί μήνες για αντικατάστασή του, ενώ είχε έντονες συγκρούσεις και με εκπροσώπους των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης.

www.euronews.com

Related Post