ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΛΑΙΕΣ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΟΣΗΣ
Αθήνα
Mετάθεση για τις 13 Ιουλίου παίρνει η καταβολή της δόσης των 7,7 δισ. ευρώ, που θα επιτρέψουν την αποπληρωμή 6,4 δισ. ευρώ των ομολόγων από 17 έως και 20 Ιουλίου.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα, ο λόγος αυτή τη φορά είναι τα προαπαιτούμενα που έχει θέσει το ΔΝΤ, ένα εκ των οποίων είναι αγκάθι για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ενώ εμπόδιο συνεχίζει να αποτελεί η παραπομπή στη δικαιοσύνη των στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ, θέμα που εξακολουθεί να θεωρείται ανοιχτό.

Η πιο σημαντική εκκρεμότητα με το ΔΝΤ αφορά τη νομική γνώμη που έχει ζητήσει το Ταμείο για τη συνταγματικότητα των νέων περικοπών στις συντάξεις, οι οποίες με βάση τη συμφωνία κυβέρνησης και δανειστών ψηφίστηκαν από τη Βουλή, αλλά θα εφαρμοστούν το 2019.

Παρότι κυβέρνηση και θεσμοί εκτιμούν ότι έως την ερχόμενη εβδομάδα όλες οι εκκρεμότητες θα έχουν εκπληρωθεί, εν τούτοις το συγκεκριμένο προαπαιτούμενο αφορά ένα πολιτικά ιδιαίτερα ευαίσθητο ζήτημα και με αυξημένο βαθμό δυσκολίας.

Μεταξύ των προαπαιτουμένων που έχει θέσει το ΔΝΤ είναι και η Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα καθορίζει επακριβώς σε ποιες περιοχές της Ελλάδας θα μπορούν να είναι ανοιχτά τα καταστήματα τις Κυριακές το διάστημα Μάιος-Οκτώβριος.

Σε εκκρεμότητα βρίσκεται ακόμη και η νομοθετική ρύθμιση για το άνοιγμα του επαγγέλματος των μηχανικών, που επίσης ζητά το ΔΝΤ.

NEWS.IN.GR

Related Post