ΔΙΕΘΝΗ copyright@ethnos.gr
Ο ΜΑΚΡΟΝ ΕΞΟΡΓΙΣΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ

Την οργή των γαλλικών ΜΜΕ προκάλεσε η ανακοίνωση του Μεγάρου των Ηλυσίων ότι θα επιλέξει εκείνο την ομάδα δημοσιογράφων που θα συνοδεύουν τον Εμανουέλ Μακρόν στα ταξίδια του για να καλύπτουν το προεδρικό έργο. 

Οι δημοσιογράφοι των περισσότερων μέσων ενημέρωσης της χώρας εξέφρασαν την έντονη δυσφορία τους για την απόφαση του νέου προέδρου σε ανοικτή επιστολή. «Monsieur le President» (Κύριε πρόεδρε!) , ξεκινά η επίμαχη επιστολή που υπογραμμίζει ότι «Δεν είναι θέμα του προέδρου της Γαλλίας… να αποφασίζει για τους δημοσιογράφους που θα καλύπτουν την κυβέρνηση. Αυτή είναι επιλογή των εκδοτών και της διεύθυνσης της καναλιών…».

Ανάμεσα σε εκείνους που καταδίκασαν την απόφαση του Μακρόν είναι δημοσιογράφοι και διευθυντές μεγάλων πρακτορείων και μέσων, όπως AFP, BFM TV, Les Echos, Europe 1, Le Figaro, Liberation, Mediapart, Le Monde, RFI, RMC, RTL, Telerama, TF1. «Υπάρχει η επιθυμία, ειδικά για τις μετακινήσεις, να έχουν ο πρόεδρος και εκείνοι που τον συνοδεύουν ελευθερία κινήσεων και επαφών με τους Γάλλους. Και γνωρίζετε πως η παρουσία 50 δημοσιογράφων και 10 καμερών εμποδίζουν τον άμεσο διάλογο του προέδρου με τους πολίτες. Δεν υπάρχει ούτε έλεγχος ούτε επιβολή», απάντησε ο εκπρόσωπος του Μακρόν, Κριστόφ Καστανέ.
ETHNOS.GR

Related Post