ΔΙΕΘΝΗ
Ο ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ ΟΥΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΙΣ ΗΠΑ: Ο ΝΕΟΣ ΠΥΡΑΥΛΟΣ ΠΕΤΥΧΕ ΕΙΣΤΕ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΑΚΤΙΝΑΣ ΔΡΑΣΗΣ

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε σήμερα ότι πραγματοποίησε επιτυχή πυραυλική εκτόξευση ενός νέου πυραύλου μεσαίας-μακράς ακτίνας δράσης χθες νωρίς το πρωί, υπό την επίβλεψη του Κιμ Γιονγκ Ουν, με στόχο την πιστοποίηση μεταφοράς «πυρηνικής κεφαλής μεγάλης ακτίνας δράσης».

Το KCNA μετέδωσε ότι «ήταν ένας νεο-αναπτυσσόμενος βαλλιστικός πύραυλος, ο “Hwasong-12″» και ότι η δοκιμή έγινε προκειμένου να εξεταστούν τεχνικές λεπτομέρειες. «Ο νέος πύραυλος είναι ικανός να μεταφέρει μια ισχυρή και μεγάλη πυρηνική κεφαλή», συμπλήρωσε η KCNA καταλήγοντας ότι επιβεβαιώθηκε «η αξιοπιστία της νεοαναπτυσσόμενης μηχανής του πυραύλου».

Ο Κιμ κατηγόρησε τις ΗΠΑ για «εκφοβισμό» των χωρών που «δεν διαθέτουν πυρηνικό οπλοστάσιο» και προειδοποίησε την Ουάσιγκτον να μην παρερμηνεύσει την πραγματικότητα ότι οι κεντρικές ΗΠΑ βρίσκονται «εντός της ακτίνας δράσης/ των πυραύλων της Βόρειας Κορέας, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας ( KCNA).

Ο βαλλιστικός πύραυλος που εκτόξευσε χθες η Βόρεια Κορέα προσθαλασσώθηκε κοντά στη Ρωσία, ενώ οι ΗΠΑ χαρακτήρισαν την εκτόξευση αυτή, ως «μήνυμα» προς τη Νότια Κορέα λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων από το νέο πρόεδρο στην Σεούλ, ο οποίος υποστηρίζει την ανάπτυξη πλαισίου διαλόγου με την Πιονγιάνγκ.

Η εκτόξευση του πυραύλου έγινε υπό τη μεγαλύτερη δυνατή γωνία, ώστε να μην παραβιαστεί η ασφάλεια των χωρών που συνορεύουν με την Βόρεια Κορέα. Ο πύραυλος κάλυψε απόσταση 787 χιλιομέτρων σε ύψος 2,111,5 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το KCNA.

www.iefimerida.gr

 

Related Post