Breaking News
ΤΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΓΙΑ ΝΕΑ ΝΙΚΗ ΕΧΕΙ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ, ΕΝΩ ΈΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΟΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΚΙΛΙΤΣΝΤΑΡΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΟΓΑΝ.
ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΝΤΑΙ ΡΩΣΙΚΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ ΣΕ ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ. ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΛΟΥΚΑΣΕΝΚΟ. ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ. ΤΙ ΠΑΊΖΕΤΑΙ.
ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΥΣΣΟ – ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ – ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΗ Λ. ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΥΠΑ ΓΙΑ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ – ΣΤΟΧΟΣ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ
ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΟΣ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΡΕΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΑΝΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2023: ΠΟΙΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΩΝ 350 ΕΥΡΩ
ΚΟΖΑΝΗ: ΙΣΧΥΡΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΜΕ ΧΑΛΑΖΙ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ
Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ, ΟΥΤΕ Ο ΜΠΑΙΝΤΕΝ
ΟΥΚΡΑΝΙΑ: “ΈΤΟΙΜΗ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ” Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ ΕΔΑΦΩΝ
ΙΑΠΩΝΙΑ-Β. ΚΟΡΕΑ: Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΙΣΙΝΤΑ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ ΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΑΠΩΝΕΣ ΠΟΥ ΑΠΗΧΘΗΣΑΝ ΤΟ 1960-1970
ΔΙΕΘΝΗ
Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΤΑ ΤΖΑΜΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΘΩΜΑΝΙΚΕΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΣΤΗ ΗΓΕΤΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Ένα τεράστιο τζαμί κατασκευάζεται στο κέντρο των Τιράνων, κοντά στο κτίριο του κοινοβουλίου. Όταν θα ολοκληρωθεί θα είναι το μεγαλύτερο τζαμί των Βαλκανίων και το τζαμί αυτό είναι ένα μόνο από τα πολλά που κτίζονται με τουρκικό χρήμα. Σύμφωνα με την τουρκική Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων, η Τουρκία χρηματοδοτεί την κατασκευή 100 τζαμιών και ισλαμικών σχολών σε 25 χώρες.

Στη Βοσνία, το Κόσοβο, τις Φιλιππίνες και την Σομαλία ανακαινίζει ισλαμικούς χώρους λατρείας. Στη Γάζα ξαναχτίζει τα τζαμιά που καταστράφηκαν από τον πόλεμο. Τα εν εξελίξει προγράμματα κοστίζουν στην Τουρκία περισσότερα από 200 εκ. δολάρια. Τα χρήματα αυτά, πάντως, προέρχονται από δωρητές, επιμένει η Διεύθυνση. Ωστόσο πολλοί υποψιάζονται ότι ο Ερντογάν εγείρει παντού μιναρέδες για να αναβιώσει την οθωμανική αυτοκρατορική παράδοση στις περιοχές που η Οθωμανική αυτοκρατορία κάποτε ήλεγχε. Αν και υπάρχουν φωνές αντίδρασης οι περισσότεροι Αλβανοί βλέπουν θετικά το νέο τζαμί. Ο ρόλος της Τουρκίας στην Αλβανία δεν περιορίζεται στην ανέγερση τζαμιών. Έξι από τα επτά ισλαμικά σεμινάρια που πραγματοποιούνται στη χώρα αυτή χρηματοδοτούνται από ίδρυμα συνδεδεμένο με τον πρώην σύμμαχο του Ερντογάν Φετουλάχ Γκιουλέν. Η τουρκική ΤΙΚΑ έχει ολοκληρώσει 248 προγράμματα στην Αλβανία. Πέραν της οικονομικής ενίσχυσης, πολλοί Αλβανοί αντιμετωπίζουν θετικά την τουρκική επιρροή ως αντίβαρο στον ισλαμικό εξτρεμισμό. Οι περισσότεροι Αλβανοί, όπως δηλώνει ο μουφτής των Τιράνων, δεν αποδέχονται τους ακραίους ισλαμιστές και νιώθουν πιο κοντά στο «τουρκικό» Ισλάμ. Στην Αλβανία οι μουσουλμάνοι δεν είναι τόσο πιστοί στις επιταγές της θρησκείας τους και είναι πιο φιλοδυτικοί σε σχέση με τους Τούρκους. Ωστόσο το τουρκικό Ισλάμ είναι διασπασμένο. Ο κάποτε φίλος του Ερντογάν, Γκιουλέν, είναι, εδώ και δύο χρόνια εχθρός του και οι οπαδοί του Γκιουλέν διώκονται στην Τουρκία. Σε επίσκεψή του στην Αλβανία, το 2015, για τη θεμελίωση του νέου τζαμιού, ο Ερντογάν ζήτησε να κλείσουν τα υποστηριζόμενα από τον Γκιουλέν σχολεία. Η Τουρκία ζητά από τους Αλβανούς να πάρουν θέση έναντι του Γκιουλέν. Η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων έχει, την ίδια ώρα, επεκτείνει το πρόγραμμα κατασκευής τζαμιών σε χώρες που συνδέονται με την πάλαι ποτέ Οθωμανική αυτοκρατορία. Το 2014 ο Ερντογάν είχε πει ότι μουσουλμάνοι είχαν αποικίσει την Κούβα πολύ πριν την ανακαλύψει ο Κολόμβος και είχε πει ότι θα κτίσει τζαμί και εκεί. Τζαμί κατασκευάζεται και στην Αϊτή. Το όλο πρόγραμμα έχει καταστεί όχημα εξάπλωσης του τουρκικού Ισλάμ, με αντικειμενικό σκοπό τη διεκδίκηση του ρόλου, από την Τουρκία, της ηγέτιδας δύναμης του μουσουλμανικού κόσμου.

Μignatiou.com

Related Post