Breaking News
EΡΧΕΤΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΤΑΪΒΑΝ: ΠΕΝΤΕ ΜΕΓΑΛΟΙ ΚΙΝΕΖΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΑΠΟΣΥΡΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ – ΥΠΟ ΤΟ ΦΟΒΟ ΚΥΡΩΣΕΩΝ…
”ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΟΡΓΗΣ” ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΓΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ ΛΟΓΩ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ – «Η ΧΩΡΑ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΒΙΑΙΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑΡΑΧΕΣ»
ΤΟΥΡΚΙΑ: ΤΟ ΓΑΡ ΠΟΛΥ ΤΗΣ ΘΛΙΨΕΩΣ ΓΕΝΝΑ ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗ
ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: AΓΝΩΣΤΟΣ ΑΝΟΙΞΕ ΠΥΡ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΣΕΤΙΝΑ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 11 ΝΕΚΡΟΙ
ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΓΙΑ ΑΚΑΡ-ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ: ΑΒΑΣΙΜΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ: ΔΙΟΡΘΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΕΡΑΤΟΕΙΔΗ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΔΕΡΜΑ ΧΟΙΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥΣ
ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ “ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑΣ”
ΜΑΖΗΣ: Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ
ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ ΤΟ ΓΕΩΤΡΥΠΑΝΟ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ -Ο ΆΓΓΕΛΟΣ ΣΥΡΙΓΟΣ ΕΞΗΓΕΙ ΤΟΥΣ 3 ΛΟΓΟΥΣ
ΗΠΑ: ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΕΧΘΗΚΕ Ο ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΡΟΥΣΝΤΙ, ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΝ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΕΣΟΔΑ 5,4 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Μπροστά σε δύσκολες αποφάσεις βρίσκεται η κυβέρνηση, καθώς η απαίτηση των δανειστών είναι ξεκάθαρη για έσοδα 5,4 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις μέσα στο 2018.

Το θέμα είναι ψηλά στην ατζέντα της τρίτης αξιολόγησης και όπως είναι φυσικό αιφνιδίασε την ελληνική πλευρά. Μάλιστα το ζήτημα ανέδειξε ο επίτροπος Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί (παρά τις δηλώσεις για ογκώδες έλλειμμα δημοκρατίας στην ΕΕ) στη χθεσινή συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αναπληρωτή υπουργό Γιώργο Χουλιαράκη.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα ανοιχτά ζητήματα, το χρονοδιάγραμμα της 3ης αξιολόγησης, τα 95 προαπαιτούμενα επί συνόλου 113 που απομένουν ως το τέλος του προγράμματος, τον προϋπολογισμό του 2018 και τα ληξιπρόθεσμα κρατικά χρέη μέχρι και το «πακέτο» παροχών που όπως όλα δείχνουν θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ.

Στη συνάντηση καθορίστηκαν τα βήματα που πρέπει να γίνουν ως τον επόμενο χρόνο, δηλαδή ως τον Αύγουστο του 2018 που λήγει το ελληνικό πρόγραμμα όπου η χώρα θα δανείζεται αποκλειστικά και μόνο από τις αγορές. Βέβαια, οι θεσμοί από την πλευρά τους θεωρούν ότι η Αθήνα δεν είναι ακόμη έτοιμη για ένα τέτοιο μεγάλο βήμα και πιθανολογούν ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί οπωσδήποτε μιας μορφής στήριξη από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕSM) με κάποια πιστωτική γραμμή προκειμένου να επιστρέψει στις αγορές.

Σύμφωνα με πληροφορίες το μεγαλύτερο κομμάτι της συνάντησης απασχόλησε η 3η αξιολόγηση και τα χρονοδιαγράμματα που θα πρέπει να ακολουθηθούν με στόχο την ολοκλήρωσή της πριν το τέλος του 2017. Για τους θεσμούς ιδανικά θα ήταν αυτή να έχει ολοκληρωθεί στο Eurogroup της 4ης Δεκεμβρίου, έτσι ώστε η 4η επισκόπηση της ελληνικής οικονομίας να μπορέσει να ξεκινήσει από το 2018 και ει δυνατόν να υπάρξει άλλη μία 5η που θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να «χτίσει» το μαξιλάρι της ρευστότητας των 10 δισ. που είναι και ο στόχος της προκειμένου να στηρίξει την επιλογή της για μόνιμη πρόσβαση στις αγορές.

newsbeast.gr

Related Post