ΔΙΕΘΝΗ
ΝΕΟΣ ΓΥΡΟΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ BREXIT ΞΕΚΙΝΑ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
Βρετανοί αξιωματούχοι αναμένονται στις Βρυξέλλες σήμερα, προκειμένου να πιέσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση για διαπραγματεύσεις που θα αφορούν στη σχέση τους μετά την έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε. (Brexit).

Η Ε.Ε. αρνείται να διεξαγάγει τις διαπραγματεύσεις χωρίς προηγούμενη συμφωνία για το κόστος του Brexit κι άλλα θέματα «διαζυγίου».

Ο τρίτος γύρος των συνομιλιών αναμένεται να ξεκινήσει την Τρίτη και να συνεχιστεί την Τετάρτη. Οι διαπραγματεύσεις σε τεχνικό επίπεδο περιλαμβάνουν τα δικαιώματα ξένων υπηκόων, το νομοσχέδιο για την αποχώρηση της Βρετανίας κι «άλλα θέματα αποχώρησης».

Οι κύριοι διαπραγματευτές του Brexit, ο Μισέλ Μπαρνιέ της Ε.Ε. και ο Ντέιβιντ Ντέιβις της Βρετανίας, θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες στις 15.00 ώρα Ελλάδας σήμερα, πριν από την έναρξη των συνομιλιών των τεχνικών κλιμακίων.

Πριν από μια προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, οι δύο πλευρές θα συζητήσουν επίσης σε επίπεδο ανώτατων αξιωματούχων το θέμα των συνόρων μεταξύ της Ιρλανδίας, μέλους της Ε.Ε., και της Βόρειας Ιρλανδίας του Ηνωμένου Βασιλείου, σύμφωνα με το πρόγραμμα που εκδόθηκε στις Βρυξέλλες.

 

Related Post