ΚΥΠΡΟΣ
ΚΥΠΡΟΣ: ΕΚΡΗΞΗ ΒΟΜΒΑΣ ΣΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΔΕΚΕΛΕΙΑΣ

Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε πολύ ελαφρά από τον εκρηκτικό μηχανισμό που ρίχθηκε εναντίον του κτιρίου του Αστυνομικού Σταθμού των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας σήμερα τα ξημερώματα.

Σε δηλώσεις του ο Μάρκος Πέτρου, Υπεύθυνος του ΤΑΕ της Αστυνομίας των Βάσεων ανέφερε ότι «σήμερα γύρω στις 03.10 τα ξημερώματα έγινε έκρηξη στην κύρια είσοδο του κτιρίου του Αστυνομικού Σταθμού των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας. Ως αποτέλεσμα της έκρηξης τραυματίστηκε ευτυχώς πολύ ελαφρά, ένας αστυνομικός που βρισκόταν μπροστά στο προαύλιο τη στιγμή της έκρηξης, ενώ το κτίριο δεν υπέστη σοβαρές ζημιές».

Πρόσθεσε ότι «ο δρόμος μπροστά από το σταθμό αποκλείστηκε για έξι περίπου ώρες για έρευνα της σκηνής και επιστημονικές εξετάσεις».

Αφού ανέφερε ότι «η αστυνομία εξετάζει η σοβαρή αυτή εγκληματική ενέργεια» ο κ. Πέτρου δεν αποκάλυψε οποιεσδήποτε άλλες πληροφορίες αφού όπως εξήγησε «οι εξετάσεις βρίσκονται στα αρχικά στάδια διερεύνησης».

Η Αστυνομία των Βάσεων παρέλαβε τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης της περιοχής για περαιτέρω εξετάσεις.

Εικάζεται ότι ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζονται από την Αστυνομία είναι και το γεγονός η ρίψη του εκρηκτικού μηχανισμού να συνδέεται με τις υψηλές ποινές που επέβαλε χθες το Δικαστήριο των Βρετανικών Βάσεων σε Ελληνοκύπριους για λαθροθηρία αμπελοπουλιών, σε έδαφος των Βάσεων.

Ακόμα εξετάζεται και το ενδεχόμενο τα κίνητρα των δραστών να σχετίζονται με υποθέσεις που διερευνά η Αστυνομία των Βάσεων Δεκέλειας.

ΚΥΠΕ

Related Post