Breaking News
ΛΙΒΥΗ: ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ – ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ Η ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΟΞΕΝΟΥ
ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΖΕΡΟ ΟΜΟΛΟΓΟ ΤΟΥ ΙΛΧΑΝ ΑΛΙΕΦ
ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΒΕΛΗΝΕΚΟΥΣ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟ ΗΠΑ ΣΕ ΟΥΚΡΑΝΙΑ. ΣΤΗ ΧΑΓΗ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΟΥ ΠΟΥΤΝ ΑΝΑΦΟΤΡΙΚΑ ΜΕ “ΟΠΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ”.
ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ: ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ – ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΚΑΘΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ
ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΡΟΔΟΠΗ: ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΙΣΧΥΡΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
ΕΝΟΧΗ Η ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ 4ΧΡΟΝΗΣ ΜΕΛΙΝΑΣ
ΣΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ Ο ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ ΜΕΝΕΝΤΕΖ ΚΑΙ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ. ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΤΙΚΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ 39 ΣΕΛΙΔΩΝ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ: ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ
Η ΡΩΣΙΑ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΟΣΟΒΟ ΩΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗ ΣΕΡΒΙΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΣΤΕΝΟΥΣ ΔΕΣΜΟΥΣ
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ: Η ΚΙΝΑ ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ ΤΟ ΙΡΑΝ ΝΑ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας δήλωσε στον Ιρανό ομόλογό του ότι η διατήρηση της ειρήνης και σταθερότητας στον Κόλπο αποτελεί την καλύτερη έκβαση για όλους, από τότε που αρκετά αραβικά κράτη διέκοψαν διπλωματικές σχέσεις με το Κατάρ, κατηγορώντας το για υποστήριξη ισλαμιστών μαχητών και του Ιράν.

Οι χώρες που διέκοψαν τις διπλωματικές σχέσεις τη Δευτέρα περιλαμβάνουν τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν και την Αίγυπτο. Το Κατάρ αρνείται τις κατηγορίες.

Στη συνάντηση στο περιθώριο ενός συνεδρίου κορυφής στο Καζακστάν για την ασφάλεια της περιοχής, ο υπουργός Εξωτερικών Γουάνγκ Γι είπε στον ιρανό ομόλογό του Μοχάμεντ Τζαβάντ Ζαρίφ ότι η ειρήνη και η σταθερότητα στον Κόλπο συνάδουν με τα κοινά ενδιαφέροντα της περιοχής και της διεθνούς κοινότητας.

«Η Κίνα υποστηρίζει ότι οι εμπλεκόμενες χώρες θα πρέπει να επιλύσουν τις διαφορές μεταξύ των με τον σωστό τρόπο», είπε το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών, παραθέτοντας τις δηλώσεις του υπουργού χθες.

Η σύντομη δήλωση δεν περιείχε λεπτομέρειες για τη συνομιλία μεταξύ των δύο υπουργών για την “σημερινή κατάσταση στον Κόλπο”, όπως περιγράφεται στη δήλωση.

Η Κίνα έχει παραδοσιακά αποφύγει την εμπλοκή στις κρίσεις ή τη διπλωματία της Μέσης Ανατολής, παρά την εξάρτησή της από την περιοχή για πετρέλαιο.

Ωστόσο, έχει προσπαθήσει να συμμετάσχει περισσότερο στις προσπάθειες να τεθεί τέλος στους εμφύλιους πολέμους στη Συρία και την Υεμένη, προβάλλοντας τον ρόλο του ειλικρινή διαμεσολαβητή χωρίς ιστορικά βεβαρημένο παρελθόν στην περιοχή, αντίθετα με άλλα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Τον Μάρτιο, η Κίνα φιλοξένησε τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας και τον ισραηλινό πρωθυπουργό σε ξεχωριστές μεν συναντήσεις, αλλά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα μεταξύ των. Η Κίνα διατηρεί επίσης στενές σχέσεις και με το Ιράν.

ZOUGLA.GR

Related Post