Ένα αεροσκάφος Boeing 757-200 της γερμανικής εταιρείας DHL, το οποίο μετέφερε αλληλογραφία και δέματα, κόπηκε στα δύο χθες Πέμπτη (7/4) επιχειρώντας κατεπείγουσα προσγείωση στο διεθνές αεροδρόμιο Juan Santamaría στο Σαν Χοσέ, την πρωτεύουσα της Κόστα Ρίκα. Το ατύχημα δεν είχε θύματα, είχε όμως αποτέλεσμα να κλείσει προσωρινά ο αερολιμένας, επηρεάζοντας δεκάδες άλλες πτήσεις, σύμφωνα με τις Αρχές.
Ο επικεφαλής της πυροσβεστικής της Κόστα Ρίκα, Έκτορ Τσάβες, ανακοίνωσε ότι οι δύο πιλότοι του αεροσκάφους είναι καλά στην υγεία τους. Σύμφωνα με τον Γκίδο Βάσκες, μέλος σωστικού συνεργείου του Ερυθρού Σταυρού, έχουν και οι δύο μεταφερθεί σε νοσοκομείο όπου υποβάλλονται σε εξετάσεις προληπτικά.
Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί 25 λεπτά νωρίτερα από το αεροδρόμιο του Σαν Χοσέ, με προορισμό τη Γουατεμάλα, όταν ο κυβερνήτης ενημέρωσε τον πύργο ελέγχου πως αντιμετώπιζε πρόβλημα στα υδραυλικά συστήματα και ζήτησε άδεια να κάνει αναστροφή, εξήγησε ο Χουλιάν Μπεγιάρντ, διευθυντής επιχειρήσεων και ασφάλειας της δημόσιας επιχείρησης AERIS, που διαχειρίζεται τον αερολιμένα.
Boeing 757-200 operado por DHL que iba de Costa Rica a Guatemala, aterriza de emergencia en el Aeropuerto Internacional Juan Santamaría de Costa Rica por problemas hidráulicos, se sale de la pista y se parte en dos, ninguno de los pilotos salió lastimado:https://t.co/Wvs37iBI5I pic.twitter.com/8DlJduxRfB
— Rodrigo Polo (@RealRodrigoPolo) April 7, 2022
Καθώς έκανε κατεπείγουσα προσγείωση, λίγο πριν από τις 19:30 ώρα Ελλάδας, το 757 βγήκε από τον διάδρομο και κόπηκε στα δύο.
Το ατύχημα είχε ως αποτέλεσμα την πλήρη «παράλυση» του αεροδρομίου, τόσο ως προς τις αφίξεις, όσο και ως προς τις αναχωρήσεις», εξήγησε ο Μπεγιάρντ.
Un Boeing 757 de DHL a rencontré des difficultés sur la piste après son atterrissage à l'aéroport de San José au Costa Rica. Selon les premières informations, personne n'a été grièvement blessé. pic.twitter.com/9vqtW1mvQY
— Rebecca Rambar (@RebeccaRambar) April 7, 2022
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, θα επηρεαστούν 32 επιβατικές πτήσεις προς και από τις ΗΠΑ, την κεντρική Αμερική, το Μεξικό, τον Καναδά και την Ευρώπη, καθώς και δύο πτήσεις cargo. Η λειτουργία του αερολιμένα αναμένεται να αποκατασταθεί σήμερα, αφού απομακρυνθεί από τον διάδρομο το κατεστραμμένο 757.
Η εφημερίδα La Nación δημοσίευσε στο Twitter φωτογραφίες που εικονίζουν το αεροσκάφος με τσακισμένο το αριστερό του φτερό και κομμένο στα δύο στο ουραίο του τμήμα. Πυροσβέστες εικονίζονται να το ψεκάζουν με ειδικό αφρό, την ώρα που το μισό αεροπλάνο βρίσκεται στον αεροδιάδρομο και το υπόλοιπο έχει εκτραπεί στο γρασίδι.
Πηγή: Eleftherostypos.gr
















Leave a comment