Breaking News
ΑΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ, Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΣΤΡΑΦΕΙ ΣΕ ΚΥΠΡΟ-ΕΛΛΑΔΑ
ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΑΣΗ BELBEK ΣΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ
ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΣΟΪΛΟΥ ΣΤΑ ΠΕΡΙ “ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ PKK ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ”
ΡΩΣΙΚΟ ΠΛΟΙΟ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΟΥΚΡΑΝΙΚΑ ΣΙΤΗΡΑ ΑΓΚΥΡΟΒΟΛΗΣΕ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ
Η ΚΙΝΑ ΕΓΙΝΕ Η ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΘΑΣΟ: «ΕΓΩ ΕΒΑΛΑ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΛΑΩ» – ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΕΜΠΡΗΣΜΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ
ΓΙΑΪΤΖΙ: ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΜΑΤΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΚΙΝΑ: Ο ΣΙΝΟΚΑΝΑΔΟΣ ΜΕΓΙΣΤΑΝΑΣ ΣΙΑΟ ΤΖΙΑΝΧΟΥΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΘΗΚΕ ΣΕ ΚΑΘΕΙΡΞΗ 13 ΕΤΩΝ ΓΙΑ ΑΠΑΤΗ
Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΡΩΣΙΑΣ – ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΈΝΩΣΗΣ
ΠΩΣ ΕΧΑΣΑΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΥΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΥΠΙΚΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΙΓΝΙΤΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ

«Έχει κλείσει το θέμα της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ (Μελίτης στη Φλώρινα και Μεγαλόπολη στην Αρκαδία) και μέχρι την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου θα έχουμε συμφωνήσει οριστικά με τους Θεσμούς και πάνω στις υπόλοιπες εκκρεμότητες», δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, μετά τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους των Θεσμών.

Αυτό σημαίνει, όπως διευκρίνισε ο ίδιος, ότι μέσα στις επόμενες ημέρες πρόκειται να ολοκληρωθεί η συζήτηση σχετικά με τα ελληνικά αιτήματα που συνοδεύουν το «πακέτο» με τις προς πώληση μονάδες. Τα αιτήματα αφορούν την παράταση ζωής σε δύο πεπαλαιωμένους σταθμούς της ΔΕΗ (δηλαδή το Αμύνταιο και την Καρδιά), τη δυνατότητα αναβάθμισης του Αμύνταιου με αγορά ποσοστού του από ιδιώτη, καθώς και την επανεξέταση του μοντέλου δημοπρασιών ενέργειας του ΝΟΜΕ, μέτρο το οποίο έχει συμφωνηθεί στο μνημόνιο για τη μείωση του μεριδίου της ΔΕΗ στην αγορά λιανικής.

Αμέσως μετά την 1η Δεκεμβρίου, όπως είπε ο υπουργός Ενέργειας, θα ξεκινήσει το market test, δηλαδή η διαδικασία που θα τεστάρει το επενδυτικό ενδιαφέρον για τις μονάδες της ΔΕΗ, ενώ θα έχει αποσαφηνιστεί έως τότε ο τρόπος, η διαδικασία, και τα χρονοδιαγράμματα του διαγωνισμού, ο οποίος με βάση τα όσα έχουν μέχρι συμφωνηθεί τοποθετείται τον Ιούνιο του 2018.

Μείζον θέμα για την ομαλή πρόοδο της διαδικασίας αποτελούν οι θέσεις εργασίας στις προς πώληση μονάδες, καθώς σε κάποιες από αυτές απασχολείται υπερβάλλον προσωπικό, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον σταθμό της Μεγαλόπολης όπου οι εργαζόμενοι ανέρχονται σε 1.100.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι τα τεύχη του διαγωνισμού θα υπάρχει διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, που απασχολούνται στις μονάδες που θα πουληθούν, δίχως ωστόσο να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις.

Τέλος, αναφορικά με το άνοιγμα της αγοράς φυσικού αερίου ο κ. Σταθάκης είπε ότι οι δανειστές άκουσαν την ελληνική πρόταση, δηλαδή να πουλήσει η ΔΕΠΑ τη συμμετοχή της στη ΔΕΠΑ Θεσσαλονίκης και αντίστοιχα να αγοράσει τη συμμετοχή της Shell στην ΕΠΑ Αττικής.

Liberal.gr

Related Post