ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΠΡΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣΑ

Αδύνατον στέκεται μέχρι στιγμής να τεθεί υπό έλεγχο η καταστροφική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, καθώς η φωτιά, μετά το καταστροφικό πέρασμά της από τον Βαρνάβα και το Καπανδρίτι, υπάρχει κίνδυνος να επεκταθεί προς Πολυδένδρι και Μαλακάσα, ενώ οι δυνατοί άνεμοι προκαλούν συνεχείς αναζωπυρώσεις. 

 Κοντά στον οικισμό Σαλαμίδι, στην περιοχή του Καπανδριτίου, η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη, ενώ έχει πραγματοποιηθεί και εκκένωση ορισμένων κατοικιών. 

 «Η φωτιά κινείται από Πολυδένδρι προς Μαλακάσα με μεγάλη ταχύτητα» δήλωσε ο Πέτρος Φιλίππου, αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό. Κάλεσε δε τους οδηγούς να μην κατευθύνονται προς το συγκεκριμένο σημείο. «Καίγεται τεράστια δασική έκταση, η φωτιά κινείται πολύ γρήγορα», τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης. 

Για τη χειρότερη μέρα από πλευράς καιρικών συνθηκών έκανε λόγο ο Θωμάς Ρούσης, δήμαρχος Ωρωπού, σημειώνοντας ότι τα αεροπλάνα δεν μπορούν να κάνουν ρίψεις μπροστά στη φωτιά, ενώ ο αέρας αλλάζει συνεχώς κατευθύνσεις. 

 Στην πυρκαγιά επιχειρούν 72 οχήματα, 180 πυροσβέστες, 58 άτομα πεζοπόρο. Επιπλέον, την επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν, 20 εθελοντικά οχήματα, 40 υδροφόρες των ΟΤΑ, ΕΥΔΑΠ και Περιφέρειας Αττικής, 11 μηχανήματα έργου και από τις Ένοπλες Δυνάμεις 100 άνδρες έμψυχο δυναμικό και τέσσερα μηχανήματα έργου. Τις επίγειες δυνάμεις συνδράμουν από αέρος διαδοχικά, για να υπάρχουν πάντα εναέρια μέσα πάνω από την πυρκαγιά, τρία αεροσκάφη CANADAIR και έξι ελικόπτερα. 

Naftemporiki.gr

Related Post