ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ: ΕΓΚΡΙΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΗΣ ENERGEAN ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ KARISH ΚΑΙ TANIN

Την έγκριση του σχεδίου της Energean για την ανάπτυξη των υπεράκτιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου Karish και Tanin στο Ισραήλ ανακοίνωσε την Τετάρτη η εταιρία. 
Η έγκριση δόθηκε στην Energean Israel, θυγατρική 50-50 της Energean και της Kerogen Capital, από τον Επίτροπο Πετρελαίου του Ισραήλ για το Σχέδιο Ανάπτυξης που είχε υποβάλει η εταιρεία προ δύο μηνών. 

Η Energean Israel κατέχει το 100% των δύο κοιτασμάτων που διαθέτουν 2,7 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου καθώς και 41 εκατ. βαρέλια ελαφρών ρευστών υδρογονανθράκων, τα οποία αντιστοιχούν σε συνολικά δυνητικά αποθέματα 531 εκατ. βαρελιών ισοδυνάμου πετρελαίου. 

Το σχέδιο ξεκινά με την ανάπτυξη του κοιτάσματος Karish, η οποία θα προχωρήσει με την πραγματοποίηση τριών γεωτρήσεων και με την χρήση Πλωτής Μονάδας Παραγωγής, Αποθήκευσης και Εκφόρτωσης, η οποία θα βρίσκεται περίπου 90 χιλιόμετρα μακριά από τις ακτές με δυνατότητα παραγωγής 400 εκατ. κυβικών ποδιών φυσικού αερίου την ημέρα. Η Energean έχει αναθέσει στη Morgan Stanley τον ρόλο του Συμβούλου Χρηματοδότησης του Σχεδίου για την ύψους 1,3-1,5 δισεκ. δολαρίων επένδυση που απαιτείται για την ανάπτυξη του Karish.

Το επόμενο βήμα είναι η λήψη της Τελικής Επενδυτικής Απόφασης, η οποία αναμένεται εντός του έτους, με στόχο την παραγωγή αερίου το 2020. 

«Η έγκριση του Σχεδίου Ανάπτυξης των κοιτασμάτων Karish και Tanin από την ισραηλινή κυβέρνηση αποτελεί σημαντικό ορόσημο και επίτευγμα για την εταιρεία, δήλωσε σχετικά ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Energean Μαθιός Ρήγας και πρόσθεσε: «Έχουμε ήδη υπογράψει τελικά συμβόλαια ή αρχικές συμφωνίες (MOU’s) για ποσότητες που υπερκαλύπτουν τα 3 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα αερίου ετησίως. Η έγκριση του Σχεδίου Ανάπτυξης είναι ένα σημαντικό βήμα προς τη δημιουργία μιας πιο ανταγωνιστικής αγοράς φυσικού αερίου, προς όφελος των καταναλωτών και των επιχειρήσεων στο Ισραήλ».

Tanea.gr

 

Related Post