ΥΓΕΙΑ
ΘΡΟΜΒΩΣΗ:ΟΙ ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΑΣΠΙΡΙΝΗΣ

Η χολίνη, μια ουσία που εμπεριέχεται σε πολλά τρόφιμα, κυρίως ζωικής προέλευσης, όπως ο κρόκος του αβγού, το βοδινό κρέας και το κοτόπουλο, πιθανώς συμβάλλει στην αύξηση του κινδύνου για θρόμβωση.

Ερευνητές της Κλινικής του Κλίβελαντ χορήγησαν χολίνη σε μορφή συμπληρώματος διατροφής σε 18 υγιείς εθελοντές και παρατήρησαν ότι ενίσχυσε την παραγωγή της χημικής ουσίας Ν-οξείδιο της τριμεθυλαμίνης, το οποίο με τη σειρά του αύξησε την τάση των κυττάρων του αίματος να σχηματίζουν θρόμβους.

 Οι εθελοντές έλαβαν για δύο μήνες συμπληρώματα χολίνης, δηλαδή 450 mg/ημέρα (ποσότητα ανάλογη με δύο ή τρία αυγά).

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

www.newsbomb.gr

 

Related Post