Breaking News
ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΤΖΟΥΜΗΣ- ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ: Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ- 1450 ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΜΗΝΑ (ΒΙΝΤΕΟ
ΑΕΚ: ΛΑΜΠΡΗ ΤΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΩΝ ΣΤΟ «ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ»
ΥΣΤΕΡΙΑ! Η “ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ” ΤΗΣ ΑΕΚ ΕΠΑΛΑΛΩΣΕ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ- ΤΟΥΡΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ: ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΖΑΜΙ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ!
AΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΡΟΥΓΟΣ: ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ
ΙΡΑΝ: ΔΕΚΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΣΕ ΤΑΡΑΧΕΣ – ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΕΝΝΕΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΓΙΑ ΥΠΟΚΙΝΗΣΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ
ΚΑΡΕΖΗ – ΧΑΤΖΗΦΩΤΙΟΥ: ΣΠΑΝΙΕΣ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΛΙΔΑΤΟ ΓΑΜΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΦΙΛΟΘΕΗ – ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ
ΣΕΣΕΛΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΜΕΛΟΝΙ: ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΖΑΝΤΑΡ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΟΑΤΙΑ
ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ Ο ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΣΤΙΧΟΥΡΓΟΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
«ΑRGO 22»- Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΑΘΕΡΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ:H ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ – ΤΟ ΑΛΜΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΙΣ ΑΠΟΒΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΗΚΕ ΙΤΑΛΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Uncategorized
Η ΡΩΣΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΕΙ S-400 ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ρωσία και Τουρκία ήρθαν σε συμφωνία για το κόστος των πυραύλων S-400 που θα καταβάλλει η Τουρκία, αλλά και για άλλες λεπτομέρειες της συμφωνίας. Η Τουρκία φαίνεται ότι θα πληρώσει 2,5 δισ. δολάρια στη Ρωσία, προκειμένου να αποκτήσει ένα από τα πιο προηγμένα αμυντικά συστήματα στον κόσμο.

Όπως δήλωσε Τούρκος αξιωματούχος: «Για την Τουρκία, το κλειδί κάθε συμφωνίας είναι η απόκτηση του know how και η μεταφορά τεχνολογίας. Το να επιτραπεί στην Τουρκία δύο αμυντικοί πύραυλοι S-400 να αναπτυχθούν στο έδαφός της εξυπηρετεί αυτόν ακριβώς το σκοπό». Οι Ρώσοι δεν τους πούλησαν μόνο δύο συστήματα πυραύλων S-400, αλλά και την τεχνογνωσία για να αναπτύξει η τουρκική αμυντική βιομηχανία την δική πυραυλική ασπίδα.

Για άλλη μια φορά στην ιστορία της η ομόδοξη Ρωσία, όπως στα χρόνια του Λένιν, σπεύδει να τείνει χείρα φιλίας και σωτηρίας στην στριμωγμένη Τουρκία. Έτσι και τώρα που η Τουρκία έχει προβληματικές σχέσεις με ολόκληρο τον κόσμο, η μόνη δύναμη που την στηρίζει έμπρακτα είναι η Ρωσία. Με το σύνολο των Ευρωπαίων, ακόμα και με την παραδοσιακά φιλοτουρκική Γερμανία, με τις ΗΠΑ, το Ισραήλ, δηλαδή με το σύνολο του δυτικού κόσμου οι σχέσεις της είναι από παγερές έως εχθρικές. Δεν λείπουν και οι αντιπάθειες και οι συγκρούσεις και με τον μουσουλμανικό κόσμο και μάλιστα τον ομόδοξό της σουνιτικό. Οι αραβικές χώρες, με πρώτη την Σαουδική Αραβία, σύμπτυξαν μέτωπο κατά του Κατάρ, αλλά και της Τουρκίας, από την οποία ζητούν να κλείσει την τεράστια στρατιωτική βάση που διατηρεί στο Κατάρ. Ακόμα και οι Κινέζοι που πριν μερικά χρόνια έπαιξαν με την ιδέα να στηρίξουν την Τουρκία και να την προμηθεύσουν με πυραυλικά συστήματα, στο τέλος έκαναν πίσω προσμετρώντας ότι στην επικράτειά τους ζουν 20 εκατ. ευρώ μουσουλμάνοι για τους οποίους η Τουρκία θέλει να έχει ρόλο.

Οι «Ρωσόφιλοι» που στην Ελλάδα διατηρούν πλήθος ενημερωτικών ιστοσελίδων θα υπενθυμίσουν στην Ρωσία ότι διαχρονικά ο μεγαλύτερος εχθρός της είναι η Τουρκία και ότι η Τουρκία στο παρελθόν σε όλες τις περιπτώσεις εντέλει πρόδωσε την φιλία της Ρωσίας; Ή θα της επισημάνουν ότι οι τουρκικοί S-400 θα είναι στραμμένοι προς τα νησιά του Αιγαίου;

ardin-rixi.gr

Related Post