ΔΙΕΘΝΗ
Η ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ, ΔΕΝ ΒΟΗΘΑ ΚΑΝΕΝΑΝ

Οι ΗΠΑ με αφορμή τις πρόσφατες εμπρηστικές δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν κάλεσαν για άλλη μια φορά την Τουρκία να σταματήσει την προκλητική ρητορική και τις απειλές.

«Σε μια στιγμή που η ενότητα είναι πιο απαιτούμενη από ποτέ μεταξύ των Συμμάχων μας, οι Ηνωμένες Πολιτείες λυπούνται για την κλιμάκωση των προκλητικών δηλώσεων. Προτρέπουμε όλους τους Συμμάχους μας να αποφεύγουν τις απειλές και την προκλητική ρητορική που μόνο αυξάνει την ένταση και δεν βοηθά κανέναν» σχολίασε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Την Κυριακή ο Ερντογάν επανήλθε στις πολεμικές κραυγές κατά της Ελλάδας, με απειλές ότι αν η Αθήνα συνεχίσει να εξοπλίζει τα νησιά, αγοράζοντας όπλα από τρίτες χώρες, τότε η Τουρκία δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια.

Επιτέθηκε παράλληλα για μια ακόμη φορά στις ΗΠΑ, κατηγορώντας τις ότι στέλνουν οπλισμό στη Βόρεια Συρία, και ότι αγνοούν τα τουρκικά επιχειρήματα, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα θα κόψει τον ομφάλιο λώρο με την τρομοκρατία και θα δράσει μόνη της.

«Αν η Ελλάδα δεν μείνει δεν σταματήσει να αγοράζει όπλα για τα νησιά και να τα εξοπλίζει, η Τουρκία δεν θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας σε προεκλογική εκδήλωση.

«Τώρα αρχίσαμε να φτιάχνουμε τους πυραύλους μας. Φυσικά, αυτή η παραγωγή τρομάζει τον Έλληνα. Όταν λες “Tayfun”, ο Έλληνας φοβάται. Λένε (οι Έλληνες) ότι θα χτυπήσει την Αθήνα. Φυσικά και θα χτυπήσει», υποστήριξε ο Ερντογάν, όπως μετέδωσε το Anadolu.

Δένδιας: Καθολικά καταδικαστέες οι απειλές

«Είναι απαράδεκτο και καθολικά καταδικαστέο να διατυπώνονται απειλές για πυραυλική επίθεση εναντίον της Ελλάδας, από σύμμαχο χώρα μέλος του ΝΑΤΟ» διεμήνυσε από τις Βρυξέλλες, προσερχόμενος για να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) ο υπουργός Εξωτερικών

Όπως ανέφερε ο Νίκος Δένδιας σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ «οι νοοτροπίες Βόρειας Κορέας δεν μπορεί και δεν πρέπει να υπεισέλθουν στην Ατλαντική Συμμαχία», ενώ κληθείς να σχολιάσει την υπόθεση της Εύας Καϊλή σημείωσε «όπως είναι γνωστό διεξάγεται αυτή τη στιγμή μία έρευνα για σοβαρά αδικήματα. Πρέπει όλοι να το σεβαστούμε.

Πηγή: Liberal.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *