ΔΙΕΘΝΗ
Η ΚΙΝΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΙΣΤΩΤΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ

Τους τελευταίους οκτώ μήνες, ο μεγαλύτερος πιστωτής των ΗΠΑ φέρεται να ήταν η Ιαπωνία, η οποία, ωστόσο, προχώρησε τον Ιούνιο σε πώληση αμερικανικών ομολόγων ύψους 21 δισ. δολαρίων. Η Κίνα, όμως, έγινε εκ νέου ο μεγαλύτερος πιστωτής των ΗΠΑ, με το αμερικανικό κρατικό χρέος που διακρατά να αυξάνεται κατά 44 δισ. δολάρια στο 1,15 τρισ. δολάρια τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.

Το υπουργείο Οικονομικών κατέτασσε την Κίνα στη θέση του μεγαλύτερου ξένου πιστωτή των ΗΠΑ για το μεγαλύτερο μέρος των τελευταίων εννέα ετών.

Η εν λόγω αλλαγή σημειώνεται πως επήλθε καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ έδωσε οδηγίες στον εμπορικό αντιπρόσωπο των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Λάιταϊζερ να εξετάσει τις πρακτικές της Κίνας σε θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας, παρά τις ανησυχίες για ενδεχόμενη ζημία στις σινοαμερικανικές εμπορικές σχέσεις.

Εμπειρογνώμονες οι οποίοι προέβησαν σε δηλώσεις υπογράμμισαν ότι η σχέση των δύο χωρών σε επίπεδο δανεισμού έφερε πιο κοντά τις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου.

Zougla.gr

Related Post