ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ: ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΙ ΤΗΝ ΑΠΕΛΑΣΗ ΙΡΑΚΙΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΕΩΣ ΤΙΣ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ

Ένας ομοσπονδιακός δικαστής ανέστειλε μέχρι τις 10 Ιουλίου την απέλαση όλων των Ιρακινών στις Ηνωμένες Πολιτείες οι οποίοι κρατούνται μετά από κύματα συλλήψεων μεταναστών στη χώρα αυτόν τον μήνα, παρατείνοντας χθες μια διαταγή που εξέδωσε την περασμένη εβδομάδα και η οποία κάλυπτε μόνο 114 υπό κράτηση στο Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν.

Ο δικαστής της περιφέρειας Μαρκ Γκόλντσμιθ συμφώνησε με τους δικηγόρους του ανεξάρτητου και μη κερδοσκοπικού οργανισμού Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU), οι οποίοι κατέθεσαν μια τροποποιημένη καταγγελία το Σάββατο ζητώντας να εμποδιστούν οι αρχές μετανάστευσης και τελωνείων από την απέλαση 85 Ιρακινών και από άλλα μέρη στις ΗΠΑ εκτός της πολιτείας του Μίσιγκαν.

 
Η ACLU υποστήριξε ότι πολλοί από τους Ιρακινούς που κρατούνται από τις αρχές είναι χαλδαίοι χριστιανοί ή σουνίτες μουσουλμάνοι, και επομένως αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο διωγμών εάν εξαναγκαστούν να επιστρέψουν στη χώρα τους.

Συνολικά, έχει διαταχθεί από τις αρχές η απέλαση 1.444 Ιρακινών, σύμφωνα με ομοσπονδιακούς εισαγγελείς στο δικαστήριο. Από αυτούς, οι 199 βρίσκονται υπό κράτηση από τις μεταναστευτικές αρχές, είπαν.

ZOUGLA.GR

Related Post