Breaking News
EΡΧΕΤΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΤΑΪΒΑΝ: ΠΕΝΤΕ ΜΕΓΑΛΟΙ ΚΙΝΕΖΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΑΠΟΣΥΡΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ – ΥΠΟ ΤΟ ΦΟΒΟ ΚΥΡΩΣΕΩΝ…
”ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΟΡΓΗΣ” ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΓΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ ΛΟΓΩ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ – «Η ΧΩΡΑ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΒΙΑΙΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑΡΑΧΕΣ»
ΤΟΥΡΚΙΑ: ΤΟ ΓΑΡ ΠΟΛΥ ΤΗΣ ΘΛΙΨΕΩΣ ΓΕΝΝΑ ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗ
ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: AΓΝΩΣΤΟΣ ΑΝΟΙΞΕ ΠΥΡ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΣΕΤΙΝΑ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 11 ΝΕΚΡΟΙ
ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΓΙΑ ΑΚΑΡ-ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ: ΑΒΑΣΙΜΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ: ΔΙΟΡΘΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΕΡΑΤΟΕΙΔΗ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΔΕΡΜΑ ΧΟΙΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥΣ
ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ “ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑΣ”
ΜΑΖΗΣ: Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ
ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ ΤΟ ΓΕΩΤΡΥΠΑΝΟ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ -Ο ΆΓΓΕΛΟΣ ΣΥΡΙΓΟΣ ΕΞΗΓΕΙ ΤΟΥΣ 3 ΛΟΓΟΥΣ
ΗΠΑ: ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΕΧΘΗΚΕ Ο ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΡΟΥΣΝΤΙ, ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΝ
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ ΤΗΣ ΛΙΒΥΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ

/Συνάντηση με αξιωματούχους της λιβυκής ηγεσίας είχε χτές, 02/08/2022  στην Άγκυρα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που δείχνει να εντατικοποιεί την επίθεση φιλίας προς την χώρα της Αφρικής. Συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρόεδρος υποδέχθηκε το μέλος του Προεδρικού Συμβουλίου, Αμπντουλάλ αλ Λάφι και τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης, Αγκουίλα Σαλέχ, ο οποίος πριν ένα χρόνο αποτελούσε καλό συνομιλητή της Αθήνας.

Ο Αλ-Λαφί, με ανάρτηση του στο Twitter ανέφερε ότι στη συνάντηση τους στην Άγκυρα συμφώνησαν να αποφύγουν την κλιμάκωση και απέκλεισαν την στρατιωτική λύση.
«Συναντηθήκαμε σήμερα, στην Άγκυρα, με τον Πρόεδρο Ερντογάν παρουσία του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, συμβούλου Αγκουίλα Σαλέχ. Συζητήσαμε τις πολιτικές εξελίξεις και συμφωνήσαμε για τη διατήρηση της ενότητας της Λιβύης, την επίσπευση της διεξαγωγής εκλογών μέσω της απαραίτητης νομοθεσίας, μέσω μιας ισχυρής κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι αποκλείεται μια στρατιωτική λύση.», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Με τη σειρά του, ο Σαλέχ ,σύμφωνα με δημοσιεύματα του λιβυκού τύπου, τόνισε τους «ιστορικούς δεσμούς μεταξύ του τουρκικού και του λιβυκού λαού» και την επιθυμία «να κρατηθούν ανοιχτά όλα τα κανάλια διαλόγου» προκειμένου να διασφαλιστεί η ειρήνη και η σταθερότητα στη Λιβύη.

Εξήγησε ότι η προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης, η οποία κέρδισε την εμπιστοσύνη της Βουλής των Αντιπροσώπων, είναι να «διασφαλίσει τη διεξαγωγή βουλευτικών και προεδρικών εκλογών στη χώρα», τονίζοντας τη σημασία της υποστήριξης της Τουρκίας στη Λιβύη για τη διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σαλέχ είχε συναντηθεί πριν περίπου ένα χρόνο με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, στην Αθήνα.

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ είχε ευχαριστήσει τον Σαλέχ για την στάση που τηρούσε υπέρ της τέλεσης αδιάβλητων εκλογών στη χώρα και κυρίως για την στάση του πέρ της απομάκρυνσης όλων των ξένων στρατιωτικών δυνάμεων και μισθοφόρων από τη Βουλή.

Η τουρκική προεδρία ανακοίνωσε τη συνάντηση του Ερντογάν με τους Αλ Λάφι και Σάλεχ, αναφέροντας ότι «κατά τη διάρκεια της συνάντησης συμφωνήθηκε η σημασία της διατήρησης της ενότητας της λιβυκής επικράτειας, η επιτάχυνση της εκλογικής διαδικασίας μέσω της απαραίτητης και συμφωνημένης νομοθεσίας, δίνοντας έμφαση στον αποκλεισμό μιας στρατιωτικής λύσης και στη διακοπή όλων των ενεργειών κλιμάκωσης που εμποδίζουν την οικοδόμηση ενός αστικού και δημοκρατικού κράτους».

Η Λιβύη κινδυνεύει να βουλιάξει και πάλι στο χάος, με τις συγκρούσεις ένοπλων ομάδων να είναι πλέον καθημερινές, ακόμη και στην πρωτεύουσα Τρίπολη, ενώ οι εσωτερικές συγκρούσεις και η αναδιάταξη συμμαχιών προκαλούν ανησυχία στην Ελλάδα, καθώς η Τουρκία προσπαθεί να εκμεταλλευθεί την ευκαιρία και να εδραιώσει ακόμη περισσότερο τη θέση της.

Πηγή: Liberal.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *